Filmek, amiket várunk 2021-ben – 1. rész

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

2020 nem sok új filmmel kecsegtetett, hiszen a forgatások leálltak, a mozik pedig egy ideig bezártak. Az újra nyitás után sok mozi újra műsorra tette a régebbi évek filmjeit, főként a magyar alkotásokat. Viszont 2021 behozza a lemaradást és igazán izgalmas filmeket tartogat, melyek közül néhányat szeretnék megosztani.

Hamupipőke

2021-ben sem maradhatnak el a Disney-mesék élőszereplős újragondolásai, így az sem meglepő, hogy a Hamupipőke lett a következő a listán. Bár „a szegény lányt megmenti a szőke herceg” sztori feldolgozását túlzásba vitték a filmgyártók, így nem teljesen érthető miért kell ebből még egy.

A főszereplő a Fifth Harmony egyik volt énekesnője, Camila Cabello, aki bár feltűnt már a televízióban és a filmek világában is, de ez az első komolyabb filmes szerepe, így én például kíváncsian várom, hogy állja meg a helyét a mozivásznon és hogyan teszi egyedivé a Cinderella-sztorit.

(Megjelenés: február 4.)

Tom és Jerry

A gyerekkorunk hivatalosan is visszatér! Szerintem ezt kötelezően meg kell nézni a régi rajongóknak! Eredetileg egy “Alvin és a mókusok”-hoz hasonló élőszereplős/animált film lett volna 2009-ben, ám teljesen leállt a film készítése és egy jó ideig nem foglalkozott vele senki. Viszont 2018-ban már megvolt az a technológia, hogy a “Roger nyúl a pácban” film példáját követve képesek legyenek megjeleníteni az eredeti 1940-50-es évek Tom és Jerry-jét. A film New Yorkban fog játszódni, ahol Kayla, egy ragyogó szálloda dolgozója, felbérli Tom-ot az utca macskát. Ennek oka, hogy Kayla szeretne megszabadulni a szállodában táborozó Jerry-től, a rosszcsont egértől, mielőtt még teljesen tönkre tenne egy fontos esküvőt.

Olyan nagy nevek fognak megjelenni a filmben, mint a: Ha maradnék és HA/VER főszereplője Chloë Grace Moretz, vagy Michael Peña és a kedvenc pszichopatánk a Community-ből, Ken Jeong. Tom és Jerry eredeti szinkronszínészeinek archivált felvételei lehelnek majd lelket gyerekkorunk két kedvenc karakterébe.

(Megjelenés: március 5.)

Bob burgerfalodája: A film


A Comedy Central egyik legkedveltebb rajzfilm sorozata most egy egész estés meglepetést hoz el nekünk a következő évben. Ez az amerikai sitcom tv-műsor egy család, Belcherék és az általuk vezetett hamburgerfaloda életét meséli el. Bob, az édesapa, leglelkesebb rajongója az éttermüknek, és mindent megpróbál megtenni, hogy az üzlet sikeres legyen ám ahogy a főcímében is láthatjuk az étkezdét folytonos szerencsétlenségek érik. A sikerért küzdeni kell, és Bob küzd is bármi áron!

A film állítólag egy zenés vígjáték lesz. A sorozat készítője, Loren Bouchard azt mondta a filmről, hogy a rajongók számára rendkívül élevezhető lesz, de az új nézők is ugyanúgy kedvelni fogják Bob és családjának életét.

(Megjelenés: április 9.)

Uncharted

A PlayStation 3 konzolra készített Uncharted-et korunk egyik legelismertebb videójátékaként tartják számon, mely videojáték kritikusok által átlagon 9,3 pontot szerzett magának a 10-ből. A negyedik és egyben legutolsó részét a játéksorozatnak az első héten 15 millió példányban értékesítették, melyből 2,7 millió darabot el is adtak A játék Nathan Drake archeológus/sírrabló akciódús és gyakran veszélyes kalandjait követi, ahogy Sir Francis Drake 16. századi angol tengerész földkörüli útján járva kincseket keres és megküzd más sírrabló csoportokkal. 2021-ben várhatóan megjelenik a többszörös Game of the Year díjnyertes játék film-adaptációja melyben a hírek szerint Tom Holland lesz főszerepben és egyéb nagy nevek is megjelentek a stáblistán, mint Antonio Banderas, Mark Wahlberg és Bryan Cranston.

(Megjelenés: július 15.)

Sherlock Holmes 3:

A Sherlock Holmes 2: Árnyjáték című filmet követő rész, a Robert Downey Jr. féle Sherlock Homes filmsorozatnak. 2011-ben jelent meg a filmsorozat legutóbbi része, mely tipikus Sherlock Holmes stílusban a történet nyitva hagyásával zárul teljesen megfosztva a nézőit egy kielégítő befejezéstől. 2011 óta semmit sem tudtak a filmsorozat rajongói arról, hogy lesz-e valaha folytatása a sorozatnak, de 2019-ben megkapták a várva várt választ.

Eredetileg 2020 decemberére datálták a film premierét, de Robert Downey Jr. borzasztóan sűrű napirendje miatt és a pandémia hatására ez egy évvel tolódott, így várhatóan 2021 decemberében láthatjuk újra kedvenc iszákos, drogos, agresszív zseninket a nagyvásznon.

Ha pedig már hiányzik a Holmes család, az Enola Holmes filmkritikánkat itt olvashatod.

EZT OLVASTAD MÁR?  Különös húsvéti szokások

Főkép: https://www.pexels.com/hu-hu/@cottonbro