sorozat

Ezek a filmek és sorozatok várnak rád szeptemberben!

+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1

Napjaink egyik legnépszerűbb platformja a Netflix, ahol millió sorozat és film között válogathat az ember. Igaz, hogy van egy meghatározott havi díja (ez függ attól, hogy milyen csomagra fizetünk elő), viszont a lejátszást nem szakítják meg különböző reklámok és nagyon jó minőségben élvezhetjük kedvenc műsorainkat.

A “Netflix és chill” szlogen abszolút igaz lesz a szeptemberre is, ugyanis számos új évadra, sorozatra és filmre számíthatnak a nézők. Lássuk is, hogy miket nézhetünk a tanulás helyett!

A nagy pénzrablás 5. évad 

A La Casa de Papel az egyik legnépszerűbb sorozat napjainkban. Ez nem is csoda, hiszen a Professzor precizitása és előrelátása, valamint a rablás hajszálpontos kidolgozottsága, valamint a szereplők jelleme pillanatok alatt hatalmába keríti a nézőt. Emellett nagyon fontos motívum a hatalmat jelképező hatóságok és az igazságot képviselő emberrablók közti ellentét.

Vajon ki a jó a történetben?  Az a rabló, aki nemes cél érdekében túszul ejt több száz embert vagy az a rendőr, aki az állam érdekében a fogvatartottak életét is hajlandó kockára tenni? Természetesen amellett se mehetünk el szó nélkül, hogy a korábban nyomozóként dolgozó Rachel Murillo (később Lisszabon) beleszeret a rablás “atyjába”, a Professzorba, majd átáll a másik oldalra.

sorozat

Kérdéses, hogy a kettejük kapcsolata milyen hatással lesz a tökéletes tervre. A negyedik évad záróepizódjában Lisszabon kiszabadul a rendőri fogságból és visszakerül a csapathoz. Azonban második rablás ügyében vezető Alicia Sierra exnyomozó rátalált a Professzor rejtekhelyére és csapdába ejtette a férfit. A szeptember 3-án megjelent 5. évad első 5 része számos izgalmat rejt magában.

Sikerül-e a Professzornak legyőzni Alicia Sierrát és kintről levezényelni a rablást? Hogyan tudják majd a rablók megfékezni a túszok indulatait? És talán a legfontosabb kérdés: Ki lesz az igazi győztes ebben a háborúban? A rajongók (köztük én is) nem maradhatnak nyugodtak, ugyanis a befejező 5 rész premiere csak december 3-án kerül bemutatásra. Ha további részletekre vagytok kíváncsiak, akkor olvassátok el  Varsányi Dorci cikkét.

Szexoktatás 3. évad

A következő sorozat látszólag egy tipikus tiniműsornak tűnik, azonban korántsem átlagos a története. A 16 éves Otis próbál elvegyülni a kamaszok között és átlagosan élni az életét. Viszont nem egyszerű az élete, ugyanis szexuálpszichológus anyja és meleg legjobb barátja imádják a felhajtást, ezzel gyakran kellemetlen helyzetbe hozva a fiút.

Egy nap Otis tanácsot ad a suli rosszfiújának, ezzel megoldva a szexuális jellegű problémáját. Ezt követően a különc Maeve Wiley felajánlja Otisnak, hogy dolgozzanak együtt: Otis tanácsokat ad szexuális kérdésekben a diákoknak, a lány pedig intézi az “ügyfeleket”  és az időpontokat. A srác eleinte vonakodik a dologtól, de végül beadja a derekát.

A Moordale gimnáziumban kezdetét veszi a szexoktatás, amely az igazgató és Otis anyja tudta nélkül zajlik, egészen a második évad végéig. Ezen a héten pénteken jelenik meg az új évad, amely meglehetősen érdekes ígérkezik. Az új igazgatónő mindent bevet, hogy megakadályozza a diákok kicsapongásait, köztük a szexuális szokásaikat is. A kérdések adottak:  A Moordale gimit meg lehet-e menteni a szigorú intézkedésektől és sikerül-e Otisnak rendezni a kapcsolatát Maeve-vel.

sorozat

Kaptál még egy esélyt

Az utolsó választásom egy filmre esett, amit múlt szombaton láttam. Mivel a toplisták mindig felkeltik az érdeklődésem, nem volt kérdés, hogy ennek is adok egy esélyt. A főszereplő hölgy, Victoria Justice az egyik kedvenc Nickelodeon sorozatom (V, mint Viktória) főszereplője, így még egy okom volt arra, hogy ez a film felkerüljön a listámra.

A történet kiindulópontjában megismerhetjük Cassiet, aki első ránézésre egy sikeres, gyönyörű lány, aki minden buli lelke. Azonban igazán csak a legjobb barátnője, Lisa ismeri igazán a lány történetét. Cassiet és édesapját elhagyta az anyja, így a lány  mindig haragudott rá. Emellett Cassie legtöbb barátja csak a partikon volt vele, egyedül Lisa volt ott mindig mellette. Ennek ellenére az utóbbi időben sok volt a konfliktus a két lány között, ugyanis míg Cassie állandóan szórakozni akart menni, addig Lisának a kutatás volt az első.

Cassie szülinapján történő összeveszésük után váratlan dolog történt: Cassie egy fürdőszobai baleset folytán meghalt és a Purgatóriumba került. Őrangyala komoly feladat elé állítja, ugyanis mennybe jutásának feltétele, hogy rendezze a kapcsolatot a szüleivel és a legjobb barátnőjével. Vajon sikerrel jár Cassie?

sorozat

A fent említett sorozatokat és filmet jó szívvel ajánlom mindenkinek, mert izgalmas és megható pillanatokban lesz részük. Igyekeztem a lényeges kérdéseket megválaszolatlanul hagyni, hiszen tapasztalatból tudom, hogy a spoiler bosszantó tud lenni.

Jó szórakozást kívánok mindenkinek és vigyázzatok, nehogy a tanulás/munka rovására menjen a Netflix!

A szeptemberi filmek és sorozatok teljes listáját itt tudjátok megnézni.

Képek: Pexels.com, Pinterest