Felvételt hirdet a Janus Egyetemi Színház!

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Meséld el élményeidet! A Janus Egyetemi Színház (vagyis a JESZ) új tag jelentkezését várja, egy új közösségi színházi előadásába.

A JESZ a kezdetektől repertoárt játszik. Ma már 40-50 fős nyitott társulatával évente 3-4 bemutatót tart, emellett befogad előadásokat, így 80-90 alakalommal áll közönség elé. A Janus Egyetemi Színház előadásait évente 3000-5000 néző látja. Ez a közönség elsősorban az egyetem hallgatóságából verbuválódik, de a színház fontosnak tartja a középiskolás generáció megszólítását, illetve számít a pécsi értelmiség érdeklődésére is. A Janus Egyetemi Színház működése, egyetemi beágyazottsága egyedülálló a hazai felsőoktatásban. A színház fontos és elismert szereplője Pécs város művészeti életének, és részese a magyarországi szakmának is. Kapcsolatai kiterjednek az európai egyetemi színházak, a hazai alternatív és kőszínházak és a pécsi művészeti élet köreire. A JESZ 2017. január 22-én Csokonai-díjban részesült.

A legtöbb egyetemista találkozott már a költözés nehézségeivel, legyen szó akár albérlet, akár kollégiumba való költözködéssel, és valószínűleg szinte mindenkinek van egy-egy vicces vagy esetleg szívfacsaró története ezzel kapcsolatban. Például, hogy milyen rossz volt annyi idő után otthon hagyni Bercit a teknőst, aki nélkül alig tudta elképzelni az ember az életét. Így talán nem is meglepő, hogy a ’Magammal viszem 1921’ munkacímű darab témája a költözés, az otthon elhagyása. Olyan pécsi tudományegyetemi hallgatók vagy jövendőbeli hallgatók jelentkezését várják, akiknek van véleménye, érdekli őket a színjátszás és szívesen megosztanának magukból valamit a nagyérdeművel. Nincs szükség előképzettségre, csak bátorságra, hogy kipróbáld magad. Amennyiben felkeltették az érdeklődésedet, ne habozz, jelentkezz! Ezt megtenni 2020. június 2-áig tudod a jelentkezes.jesz@gmail.com email címen.

Forrás: https://jesz.pte.hu/jesz_informaciok