Fantasztikus szezont produkál az NB II-ben újonc Pécsi MFC!

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

A Pécsi MFC az elmúlt szezonban még az NB III közép csoportjában szerepelt, azonban a bajnokság 19 mérkőzés után véget ért a koronavírus-járvány miatt. Az ezeken megszerzett 48 pontjával az együttes viszont csoportja élén végzett, négy ponttal megelőzve a Szentlőrincet, így a baranyaiak feljutottak a másodosztályba. A Munkás eddig remek teljesítményével sikerrel veszi az osztályváltás jelentette akadályokat, aminek köszönhetően az előkelő negyedik helyet foglalja el 16 mérkőzés után, és még akár az elsőosztályba jutásért is küzdhet a zárt kapuk mögött folytatódó szezonban.

Nagyszerűen indult a szezon

A baranyai együttes vezetőedzője, Vas László még a szezon kezdete előtt mesélt a PécsMa.hu-nak arról, hogy szeretné, ha minden találkozón 110 százalékot nyújtanának játékosai, valamint azt is megemlítette, hogy jó játékkal csalogatnák vissza a szurkolókat a stadionba. A nyár folyamán ennek érdekében több új játékos leigazolását is bejelentette a gárda, akik közül többen is NB I-es rutinnal rendelkeznek. A legkiemelkedőbb közülük talán Bartha László, aki tíz év után hagyta el a Paksi FC-t a pécsiek kedvéért, de érdemes megemlíteni a mindössze 23 esztendős Óvári Zsoltot, aki a Diósgyőri VTK másodikszámú csapatától érkezett, valamint a gárdához szeptember folyamán csatlakozó Bajner Bálintot is. A PMFC így egy minden téren megerősített kerettel vághatott neki az új idénynek.

A vezetőedző ígérete a jó játékról már az első mérkőzésen megmutatkozott, hiszen az újonc egy félidő alatt négyet rámolt a Dorog kapujába, így végül a találkozót is behúzták a baranyaiak 4-0-ra. A nagy reményeket keltő győzelmet viszont egy kisebb kijózanító pofon követte: a klub Nyíregyházán szenvedett el egy 2-0-s vereséget. A botlás ennek ellenére nem szegte a csapat kedvét, hanem következett egy hat mérkőzésig tartó veretlenségi sorozat: többek között döntetlent játszott a Pécs az ETO FC Győrrel és a Békéscsabával is, míg a Kazincbarcikát és a Szentlőrincet le is győzte az együttes. A szép sorozat után talán várható is volt, hogy szeptember 16-án a Budaörs örülhet majd a győzelemnek a PMFC stadionban, a vereség azonban már csak azért is fájó, mert csak egy tizenegyesnek köszönhetően bizonyultak jobbnak a budaörsiek.

 

 

A várható vereség utáni fellendülés

Egy hetes kihagyást követően Debrecenben folytatódott a PMFC NB II-es kalandja, azonban a várakozásoknak megfelelően az NB I-ből az előző szezonban nagy meglepetésre búcsúzó hajdúságiak magabiztos, 3-1-es győzelmet arattak hazai környezetben. Az összeomlás helyett azonban a pécsiek a BFC Siófok, a Szolnok, a Gyirmót és a Szeged ellen is 1-0-s sikert arattak, míg a bajnokság egyik favoritjának számító Vasas elleni rangadón 0-0-s döntetlent játszottak. A válogatott szünet előtt aztán még Ajkára kellett utaznia a PMFC-nek, viszont a kisebb túra nem vett ki a játékosokból, sőt, egy magabiztos 3-0-s győzelmet aratott a Munkás. Ennek köszönhetően a klub a Debrecen elleni vereséget követő hat NB II-es bajnokiból egyen sem kapott gólt, ráadásul csak a Vasas ellen nem tudott három pontot szerezni. A válogatott szünetet követően két könnyebb találkozó vár majd a pécsiekre: november 22-én a Kaposvárt, míg három nappal később a Debreceni EAC-t fogadja a Pécsi MFC.

EZT OLVASTAD MÁR?  National Council Meeting @ Győr - beszámoló

Az NB II-ben így 16 mérkőzés után 29 ponttal áll a Baranya megyei gárda a tabella negyedik helyén úgy, hogy a harmadik Gyirmót azonos pontszámmal rendelkezik. A bajnokságot az egyik feljutásra predesztinált alakulat, a Debreceni VSC vezeti 37 ponttal, míg a második, még feljutást érő helyet a Budaörs foglalja el 33 ponttal.

Két frontos küzdelem, számokban az idei szezon

A bajnokság mellett a Magyar Kupában is érdekelt még a PMFC. A sorozatba a legjobb 128 között becsatlakozó baranyai alakulat elsőként a Makói FC-n jutott túl egy magabiztos 3-1-es sikerrel, majd a legjobb 64 között ugyanilyen arányban sikerült legyőznie a Salgótarjáni BTC-t a Munkásnak.

Nézzük meg a statisztikákat is: a csapat az eddig lejátszott 16 bajnokin a 17 gólt rúgott és nyolcat kapott. Utóbbi a legjobb mutató a mezőnyben, hiszen az éllovas Debreceni VSC hálója 10, míg a harmadik Gyirmóté 11 alkalommal zörrent meg. A rúgott találatok száma viszont korántsem kiemelkedő, hiszen például a 19. helyen álló Csákvár is 25 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. Ami az egyéni érdemeket illeti a pécsiek leggólerősebb játékosa Adamcsek Martin, aki négy gólt vállalt az eddigi 17-ből.

A szezon igaz még hosszú, viszont a Pécsi MFC játéka biztató és a szurkolók bizton reménykedhetnek abban, hogy csapatuk akár még az élvonalba jutásért vívott harcba is bekapcsolódik majd. Az viszont szinte biztos, hogy a drukkereknek nem kell attól félniük, hogy szeretett együttesük a következő idényt egy osztállyal lejjebb, az NB III-ban fogja megkezdeni.