ev-kilatoja-palyazat-pecsi-egyetemistak-magazinja

Ma még leadhatjuk a szavazatunkat az év kilátója címért versengő mecseki kilátóra!

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Keresik az Év kilátóját! Az Aktív Magyarország az Év Kilátója című pályázatára 177 nevezés érkezett, melyből a szakmai zsűri kiválasztott 10 hazai kilátót, melyre szavazni lehet az Aktív Magyarország közösségi oldalán. A zsűri az elbíráláskor figyelembe vette az építmény állapotát, a környezet rendezettségét, a szolgáltatás szintjét (információs táblák, távcső stb.), a kilátóba vezető turistaút színvonalát, a panorámát és végezetül az aktív és ökoturisztikai jelentőségét a tornyoknak. E között a 10 kilátóhely között szerepel a lélegzetelállító baranyai Zengő-kilátó is.

A Zengő-kilátóról

A mecseki panorámát bemutató kilátót idén nyáron, pontosabban július 29-én adták át hivatalosan. A 22 méter magas, hétemeletes megfigyelőhely a Zengő 682 méteres csúcsán helyezkedik el, és páratlan szépséget nyújt. Az építészeti remekmű legtetejére 112 lépcsőfok vezet, de minden egyes lépcsőfok megéri a látványt.

A Zengő-kilátó mellett, tudtok még szavazni a Galyatetőn lévő Galya-kilátóra, ami az ország egyik legmagasabban álló megfigyelőhelye, a kőszegi Írott-kő kilátóra, a páratlan Badacsonytomaj- Kisfaludy kilátóra, a Megyer-hegyi-kilátóra, a dömösi Prédikálószék-kilátóra, a Romhányi hegy tetejére épített Prónay-kilátóra, a Gerecse egyik legizgalmasabb kilátójára, a Ranzinger-kilátóra, a Sasbérckilátóra és a balatonboglári Xantus János Gömbkilátóra.

Az idén épített pécsváradi kilátó eddig 3.2 E lájkot kapott a közösségi oldalon.

 Íme a poszt, ahol letudjátok adni a szavazatotokat:

https://www.facebook.com/aktiv.magyarorszag/posts/1027259384383139

Itt Pedig a Zengő-kilátóra tudtok voksolni:

https://www.facebook.com/aktiv.magyarorszag/photos/pcb.1027259384383139/1027255477716863

Szavazzunk, hogy a mecseki panoráma nyerhessen! Hajrá!

Kép forrása: Aktív Magyarország