Elmaradnak az év végi MEFOB rendezvények!

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) bejelentésére hivatkozva felhívjuk kedves hallgatóink figyelmét, miszerint a 2020-ban hátralévő Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság versenyei a járványhelyzetre való tekintettel elhalasztásra kerülnek! Különböző sportágakban tervezték a versenyek megvalósítását, mint a tollaslabda, torna, vívás, judo, valamint az úszás.

Sajnos a 2020-as MEFOB versenyidény felhozatala idén csekélynek bizonyult, de szerencsére bizonyos rendezvényeket meg tudtak tartani, amelyeken a PTE tagjai részt is vettek. Így ennek függvényében emlékezzünk vissza PTE-s sportolóink 2020-as MEFOB-okon elért sikereire. A februári Magyar Evezős Ergométeres MEFOB-on a PTE Sárkányhajó csapata női egyetemi kategóriában aranyérmet szerzett, egyetemek közötti csapatversenyen 3.helyezést, valamint 6., 7. helyezést ért el. Augusztus végén Székesfehérvár adott otthont az Atlétika MEFOB megrendezésére. Az eredmények dicséretesek voltak, hiszen a kánikulai meleg sem szegte a PTE-s indulóink kedvét a sikeres szereplés elérésében. A TTK Sporttudományi és Testnevelési Intézetnél tanuló Fazekas Milán síkfutáson 1., míg Sólyom László súlylökésen 3. helyen zárt. Az októberi Sárkányhajó MEFOB-on szintén a PTE Sárkányhajó csapata jeleskedett, akik egy arany-, és egy ezüstéremmel gazdagodtak. Az eseményről itt olvashattok. Ezúton is gratulálunk PTE-s hallgatóink teljesítményéért a Pécsi Egyetemisták Magazinja nevében!

Az elhalasztásról a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) az érintett sportági szakszövetségekkel (pl. Magyar Torna Szövetség, Magyar Vívó Szövetség, Magyar Tollaslabda Szövetség, Magyar Judo Szövetség, Magyar Úszó Szövetség és a Magyar Diáksport Szövetség stb.), az egyetemekkel és szervezőkkel egyaránt hozta meg az alábbi döntést.

Minden bizonnyal a 2021-es év lehetőséget nyújt, hogy az elmaradt bajnokságokat mihamarabb be tudják majd pótolni. A MEFS úgy nyilatkozott, miszerint terveik szerint 2021 tavaszán kerítenek erre sort, a vírus helyzetétől függően.

Forrás: https://mozduljra.hu/cikk/halasztasra_kerulnek_az_idei_evre_tervezett_mefob_ok/, PTE-PEAC Sárkányhajó