mohacsi-busojaras-elmarad-2021-pecsi-egyetemistak-magazinja

Elmarad a 2021-es Mohácsi Busójárás – Ki űzi el majd a telet?

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

A mai napon Mohács Város polgármestere, Pávkovics Gábor bejelentést tett közzé a Facebook oldalán. A videóban sajnálattal tudatta, hogy a 2021 februárjára tervezett, tradicionális eseményt, amely Mohács életében a legnagyobb jelentőségű idegenforgalmi látványosság, a Busójárást a súlyosbodó új koronavírus-járvány miatt elhalasztják.

A döntést Mohács Város Képviselő-testületével és a busócsoportok vezetőivel egyeztette. Mohács vezetése úgy ítélte meg, hogy a jelenlegi helyzetben egy tömegrendezvény megtartása, amely több tízezernyi látogatót vonz, nagymértékű egészségügyi kockázatot jelentene, mind a város lakosságára, mind az idelátogató érdeklődőkre nézve. Egy ilyen esemény megtartása magában rejti a veszélyt, hogy a fertőzés nagyobb arányban terjed el, amely beláthatatlan következményekkel járhat. A bejegyzésből megtudhatjuk továbbá azt, hogy a jelzett időtartamban e télűző-tavaszköszöntő népszokással összefüggésben semmilyen program nem lesz a városban. Így a város vezetése tisztelettel kéri az érdeklődőket, illetve az érintetteket, hogy a megjelölt intervallumban Mohács városába ne szervezzenek kirándulásokat, turistautakat.

Reméljük, hogy a világjárványt hamarosan sikerül megfékezni, és 2022 februárjában már nem lesz semmi akadálya a mohácsi Busójárás megrendezésének.

De, hogy ki űzi el így a telet még nem tudjuk!