Elkezdődött az egészségügyi dolgozók oltása Magyarországon

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
1
+1
+1
+1
+1

Müller Cecília az Operatív törzs egyik sajtótájékoztatóján bejelentette, december 26-án érkezik Magyarországra a Pfizer cég által gyártott koronavírus elleni vakcina. 

A mai napon reggel meg is érkezett az ígért mennyiség az oltóanyagból. Összesen 9750 adag érkezett, mellyel 4875 egészségügyi dolgozót oltanak be. Délután már meg is kezdték ezeknek az oltóanyagoknak a beadását a Dél-pesti Centrumkórház orvosainak és ápolóinak.

Dr. Kásler Miklós, Magyarország emberi erőforrás minisztere a sajtótájékoztatón a következőket mondta a vakcináról, és az oltási tervről:

„…4850 oltóanyag érkezett, amit öt részre osztottunk szét, és az öt oltási ponton a járvány legnagyobb terheit elviselő Dél-Pesti kórházban, Korányi Intézetben,illetve Nyíregyházán és a Debreceni és a Semmelweis Egyetemen holnap reggel elindulnak az oltások. A megérkezett anyag ötödét osztottuk ötfelé, és a második felét mélyhűtött állapotban tartjuk 21 napig, amikor a második adagot a beoltottak megkapják. Hetekkel ezelőtt elkészült az oltási rend, aminek a sorrendjében első helyen állnak azok a kollégáink, azok az egészségügyi dolgozók, akik az intenzív osztályokon, illetve a sürgősségi betegellátásban állnak helyt, és folytatnak helyenként hősies küzdelmet.”

 

A tömeges oltásokra még várni kell, de belátható időben elkezdődik ennek a folyamata is hazánkban. A vakcinára közel 300 ezren regisztráltak eddig, és dinamikusan növekszik a regisztráltak száma. Regisztrálni ezen az oldalon lehet.