EGYÜTT – „egy ország számíthat a PTE-re”

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
2
+1
+1
+1
+1

Gyakran használt mondás a pécsi egyetemisták körében, hogy itt nem csak egy célokra, tanulásra törő közösség tagjai a hallgatók, hanem mindannyian egy nagy család részesei vagyunk. Miért is mondhatjuk ezt? Mert ahogyan egy családban jelen van az összefogás, az összhang, és számíthatnak egymásra az emberek, ez bizony a mi közöségünkben is észrevehető. Nem csak azoknál, akik éppen most élik át a felsőoktatás kezdetét, hanem azoknál is, akik már megszerezték kemény munkájuk gyümölcsét.

Az egész világban pusztító járvány mindenki életéből óriási áldozatokat követelt. Le kellett mondani az eltervezett utazásokról, egy időre elbúcsúzhattunk a megszokott napjaink rendjétől, el kellett fogadnunk a változást a saját és mások védelme érdekében. Azonban vannak, akik még nagyobb áldozatokat hoznak és fáradozásokat tesznek annak érdekében, hogy ez a bekövetkezett változás csak ideiglenes maradjon! Ez csakis kölcsönös együttműködés révén valósulhat meg. Kitűnő példa figyelhető meg erre egy dokumentumfilmben, amely bemutatja a különböző szakterületeken állhatatosan és fáradhatatlanul dolgozók munkáját. Ők a mindennapok hősei, akik értünk vannak, és nem ellenünk! Tiszteljük meg őket azzal, hogy hiszünk bennük, hogy a meghozott áldozataik ne vesszenek kárba!

A filmben bemutatott tizennégy miniportré által betekintést nyerhetünk a mindennapos küzdelembe, a laboratóriumi medicinától a sürgősségi ellátásig, a virológiától az intenzív terápiáig szinte minden olyan területre, ahol a szakemberek feszített tempóban igyekeznek csökkenteni a járvány hatásait és segíteni annak leküzdését.

Ha van egy kis időd, nézd meg! Rengeteg kérdésre választ kaphatsz, és legközelebb, ha belegondolsz, hogy mennyire kellemetlen a maszkot hordani, csak gondolj arra, hogy ez a kis apróság is mennyit segíthet!

A főkép az Univ-Pécs oldaláról származik.