orvos

Egy (nem is olyan) átlagos csütörtök az orvosin: lépcsőfutás, sörpong, medikus csütörtök

+1
1
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0

2021. szeptember 30-a ugyanúgy indult, mint ahogyan a többi csütörtök is szokott az orvosisok számára, reggeltől délutánig előadások, az óraközti szünetekben pedig sorállás a diákirodában, hogy majd soron kívül bejuthassunk az elmaradhatatlan Medikus Estre. De aznap minden más volt, aki minden programon részt akart venni, akár egy hálózsákkal be is költözhetett volna az új épületbe. De mik is voltak ezek?

II. Orvoskari lépcsőfutás

Mindenki, aki járt már az Általános Orvostudományi Kar régi épületében, tudhatja, hogy rengeteg lépcsővel rendelkezik, ami elsőre (sőt még egy év múltán is) elborzaszthatja az embert. Az orvosisok számára viszont egy idő után megszokottá válik (már akinek), mivel óránként kell le-fel rohangálnunk, órarendtől függően, vagy hogy éppen mit felejtettünk a szekrényben.

orvos

Így idén második alkalommal is megrendezésre került a YourLife@AOK szervezésében a nagy Orvoskari Lépcsőfutás, amikor is a negyedik emeletre kellett a versenyzőknek felfutni, a célbaérőket pedig víz és müzliszelet várta. Összesen három kategóriában lehetett nevezni, Intézeti dolgozóként, Egyéniben és Gyümölcsnek vagy zöldségnek beöltözve. Az esemény délután 3-tól este 6-ig volt meghirdetve, így mikor kezdéskor még alig kószáltak az aulában, bennünk még az is felmerült, hogy az első három helyezett is csak éppen meglesz, de tévedtünk. Folyamatosan jöttek a versenyzők, és egy kisebb üresjárat után még 6 előtt pár perccel is volt futás, így közel 100-an mérettettek meg. Még olyan indulók is voltak, akiket nem a konkrét verseny érdekelt, hanem csak hogy lefussák a barátjukat, ezért 3-szor vagy 4-szer is lefutották a távot. 

Az Élettani Intézet munkatársai képviseltették magukat a legnagyobb számban, de a többi intézet se maradt le sokkal mögötte. Bár nem gondoltam volna, de azért voltak jelmezes versenyzők is, mint avokádó, ananász vagy lufiszőlő. Közülük egy facebookos szavazás során került ki a győztes. Az egyéniben indulóknál a leggyorsabb férfi versenyző Ehsan Rahneshin volt 19,29 másodperccel, női egyéniben pedig Molnár Nóra ért fel leggyorsabban a negyedikre, mindössze 23,10 másodperc alatt.

Hogy mi lehetett a motiváló erő az egészségmegőrzésen kívül? A győztesek és még néhány szerencsés, akit kisorsoltak, pulóvert nyert.

Következő napirendi pont: Beerpong

Szerintem ezt a játékot senkinek sem kell bemutatnom, de ha mégis, röviden: találj bele a pingponglabdáddal az ellenfél poharába, ő iszik, és egy pohárral kevesebb van játékban, 10 perc. Persze ez a játék irreleváns lehet pont az orvosin, de legalább van, aki tud segíteni, ha rosszul vagy.

orvos

A IX. POTE Beerpong Bajnokság 1. fordulójára még kedden reggel kellett jelentkeznie a játszani vágyó 96 csapatnak. Ehhez a sorszámhúzás már reggel fél nyolckor kezdődött, de voltak, akik már egy órával korábban megérkeztek biztos, ami biztos alapon. A mérkőzésekre a végső regisztráció csütörtökön este fél hatkor kezdődött, és hamar elkezdett kígyózni a sor az orvosi aulájában, de tényleg, szó szerint.

A meccsek alatt végig jó hangulat uralkodott, nem csak a játékosok számára, én nézőként is élveztem az egészet, jobb pillanatokban még a pultnál sem kellett sokáig sorban állni. Egészen hajnalig szólt a zene, ment a tánc, az éneklés, a szurkolás (na vajon miért rekedtem be?), a játék, melynek győztese most az Alibi csapat lett. Ezek után a reggel 8-as előadáson biztos sokan lehettek jelen nem csak testileg…

Ha ebből most kimaradtál, mert tanultál, elaludtál, vagy kijött a kedvenc sorozatod legújabb évada és ledaráltad az egészet egyszerre, akkor ne aggódj, holnap (október 7-én) jön a POTE Beerpong Bajnokság 2. fordulója (ÁOSZ vs. FOSZ), amin még részt vehetsz, legalábbis nézőként.

A végső állomás: Pécsi Est Café

orvos

Minden orvosis számára ismert a csütörtöki Medikus Estnek legalább a fogalma, a hét bulija. A kapunyitás 22.00-kor volt, ezért mikor éjfél körül megérkeztem, fel is merült bennem, hogy rossz helyen járok, mivel aligha voltak többen bent, mint húszan, a táncparketten is csak néhányan lézengtek. Aztán a villódzó fények, a lüktető zene és füst közepette már fel se tűnt, de elkezdtek gyűlni az emberek és megtelt a színpad körüli tér, de azért nem annyira, hogy ne lett volna elég hely a táncra. A zenét Kissinger (Nig) DJ szolgáltatta a buli folyamán végig olyan számokkal, mint például a Macarena vagy Shakira dalai. 

Egy ilyen tartalmas nap után viszont már tényleg csak az ágyba kellett bedőlni és már el is aludt az ember.

A Beerpong bajnokságon készült fotók az alábbi linken érhetők el.

 

 

Forrás: 1, 2

Képek forrása: kiemelt, 1, 2, 3