Egy korszak vége – Visszavonul a TSM legendája.

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Bejelentette visszavonulását a TSM mid lanere Søren “Bjergsen” Bjerg, aki mostantól a csapat vezetőedzőjenként folytatja pályafutását.

A 24 éves játékos 8 szezonja alatt a League of Legends igazi legendájává vált, ami nem is csoda hiszen ez idő alatt hat LCS bajnokságot és négy MVP címet nyert, ötször járt világbajnokságon és négyszer került be az All-Star csapatba.

Bjergsen 16 évesen kezdett profi esport karrierbe hazájában, Dániában a Copenhagen Wolves csapatában, ahonnan Svédországba vezetett az útja a Ninjas in Pyjamas-hoz, végül tőlük igazolt az amerikai Team Solo Mid csapatába.

Rengeteg rekord fűződik a dán legenda nevéhez, így többek között a legjobb KDA arány, a legtöbb mid lanerként elhelyezett őrszem és a legtöbb solo kill is.

 

Csapattársa és a TSM másik legendája, a lövész Yiliang „Doublelift” Peng, amikor meghallotta barátja visszavonulásának hírét, szintén elgondolkozott azon, hogy befejezi profi karrierjét. Bár ezt végül elvette, tudja, hogy nagyon nehéz lesz pótolni Bjergsen-t, aki nem csak a csapat középső ösvényese volt, de a kapitánya is.

A játékos érzelmes videóban jelentette be döntését a rajongóknak és a LOL közösségének, amelyet alább meg is nézhettek.

Egy biztos, a profi esport szegényebb lett egy kiváló játékossal és emberrel, de gazdagabb egy legendával. Sok sikert kívánunk Bjergsen edzői karrierjéhez, és reméljük sokszor fogunk még hallani felőle.