Egy boltkóros naplója

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Már egy ideje tart a #maradjotthon állapot és azt vettem észre, hogy sokunknak több szempontból is kényelmetlen ez a helyzet. Rengeteg olyan dolog van, amit nem tudunk megtenni, hiszen nem csak mi emberek lettünk lekorlátozva, hanem a gazdaság is. Egy ideje mindenkitől azt kérdezem, hogy mi az, ami a legjobban hiányzik neki, mi lesz az első dolga az élet beindulása után!?

Az idősebb korosztály arra panaszkodott, hogy már igazán kimozdulna otthonról, biciklizne egy jót. A szüleim korosztálya legszívesebben a régi barátaival találkozna, gátak nélkül végezné a munkáját és természetesen hiányolják a rendes bolti nyitvatartást. A tinédzserek többségének a társasági élet hiányzik a legjobban és meglepő módon az iskola, míg a kisgyermekeknek az óvoda és emellett természetesen szívesen találkoznának a nagyszülőkkel. Tudjátok, hogy nekem mi hiányzik igazán? Egy pohár kávé, amit a párom és a barátaim társaságban fogyasztok el valamelyik nevesebb pécsi kávézóban. Választási lehetőség az van bőven, ezekről a presszókról még egy régebbi cikkemben írtam nektek. Emelet, ami még hiányzik (és szerintem sok hölgy ismerősömnek) az a vásárlás. Hiányzik az, hogy betévedjek egy boltba, felpróbáljak egy csinos ruhát, majd szörnyülködjek magamon, hiányzik a sóvárgás egy húzósabb ruhadarab után, sőt még a barátom vásárlás miatti zsörtölődése is hiányzik. Rákényszerültünk arra, hogy interneten vegyük meg az új kollekciók darabjait felpróbálás nélkül. Mi van akkor, ha nem tetszik magamon a ruha, vagy éppenséggel nem jó a méretezés? Ebben az esetben a legtöbb helyen visszaveszik a terméket és úgy 1 hónap múlva TALÁN visszautalják az árát. Hát engem nem fogtak meg annyira, de ahogy mondani szokás, “ha Mohamed nem megy a hegyhez, akkor a hegy megy Mohamedhez”, így félve, de belevágtam a termékek online beszerzésébe, és úgy érzem sikerült kitapasztalnom, hogy mely terméket (ruha, szépségápolási cikk, cipő) hol érdemes megvenni. Aki ugyanolyan boltkóros, mint én, az tartson velem.

 

Nadrág

Nem tudom ki hogy van vele, de nekem a farmerek terén nem mindig volt szerencsém. Van, hogy túl hosszú a szára, túl rövid a dereka, túl koptatott és még sorolhatnám. Muszáj volt beszereznem egy farmert, hiszen most a kényelem az elsődleges, egy bevásárlás erejéig nem húzhatom fel a szoknyáimat. Hosszú keresgélés után a ZARA oldalán megtaláltam a tökéletes darabot, vagyis szabad szemmel tökéletes darabot. Megrendeltem egy fekete 3/4-es farmert és pár nappal később már ki is hozták nekem. Hihetetlen, de a nadrág tökéletesen állt, majdnem úgy, mint a képen. Olyan elégedett vagyok, mert tényleg egyes üzletekben biztos, hogy nem találtam volna meg a számomra megfelelőt. Egyébként most egy MOM jeans-el próbálkozok a MANGO oldalán, úgyhogy szorítsatok!

Ruha, felső

Ezeket a darabokat a fentebb említett helyeken szintén megtaláljátok széles választékban. Ezen kívül én még a H&M, About You és a Stradivarius oldalán szoktam körülnézni, rendelni. Leginkább náluk vagyok tisztában azzal, hogy mi passzol a méreteimhez és nemmellesleg ritkán fordul elő, hogy mérethiány lenne. Boltkórosok figyelem, most a legtöbb helyen iszonyatosan nagy leértékelés van! A ZARA és a MANGO a regisztráláshoz járó 10%-os kupon mellet még további kedvezménnyel kedveskedik vásárlóinak. Az Aboutyouhungary elnevezésű instagram oldalt pedig érdemes nézegetni, mert szinte minden héten egy influencer 25%-os kupont oszt meg a követőivel. Na persze ne felejtsük el a H&M-et se, hiszen, ha most klubtagként regisztráltok, akkor szintén kaptok üdvözlő kupont és egyéb más kedvezményeket ajándékba.

Lábbeli viselet

Úgy gondolom, hogy ha valami olcsó, attól még nem teljesen jó, de az ecipő oldalán nem csak megfizethető lábbelikre bukkantok majd, hanem még minőségükben is kiváló cipőkre. Ugyanez igaz az About You, az Officeshoes oldalára is. Ami még plusz náluk, hogy a legjobb márkákat hozzák el nektek és azokból is a legújabb kollekciót. Így a tavasz közeledtével nagyon megtetszettek a balerina cipők, ezért most egy olyanért bújom az előbb említett oldalakat. Amit egyébként nagyon bánok, az az, hogy a Humanicnak nincs online webshopja, remélem a közeljövőben ezt orvosolni fogják, hiszen csodaszép lábbelikre lehet rábukkanni.

EZT OLVASTAD MÁR?  Mentsünk vagy vegyünk? - az örökbefogadás pozitív és negatív oldala

Drogériai termékek

A ruházati cikkek mellet én még a DM és a Rossmann termékeiért vagyok nagyon oda. Minden egyes alkalommal, amikor betérek hozzájuk biztos, hogy teli bevásárlószatyorral távozom. Imádom az arcmaszkokat, kozmetikai termékeket, saját márkás hajápolóikat stb., viszont a járvány végett nem túl gyakran volt lehetőségem ellátogatni az üzleteikbe, de nagy örömömre a DM mellett már a Rossman is indított internetes webshopot, így otthon is be tudom szerezni a kedvenc termékeimet. Apropó arcápolók! Szerkesztő társam Kiss Boglárka, már írt számotokra egy termékbemutatót és abban az írásában azt is elmondta, hogy honnan szerezte be az általa megrendelt arckrémet. Bátran olvassátok el, mert engem például azonnal meggyőzött.

Sportruházat

Végezetül ezt a kategóriát is szeretném megemlíteni, mert a sportruházati cikkek okozták a legnagyobb fejtörést. Még a korlátozások elött szerettem volna elnézni egy outletbe, de már nem tudtam, így maradt az internet. Boldogan észleltem, hogy a Nike és Adidas termékeket nem csak a saját oldalukon lehet megrendelni, hanem például az About Youn is. Egyszer egyébként egy ismerősöm azt tanácsolta, hogy nézzem meg a H&M oldalát is, szóval így tettem. Hihetetlen jó termékeket forgalmaznak. Nem csak a kinézetük hívogató, hanem az áruk is.

Remélem sok embernek tudtam valamilyen téren segíteni. Ugyan a korlátozásokat vidéken feloldották és a boltok is nagyjából kinyitottak, de én még most sem merek annyira elmenni egy vidéki bevásárlóközpontba, úgyhogy még egy ideig biztos, hogy online keresgélek.