Díjnyertes karácsonyi sütireceptek

Mi a véleményed?
+1
+1
1
+1
+1
+1
+1
+1

Illatos sütemények, gőzölgő húsok és örömteli hangulat. Talán ez az első kép, ami a karácsonyi időszakról eszünkbe juthat. 

A karácsony az az időszak, amikor hektikus életvitelünk lelassul picit, és lehetőséget kapunk arra, hogy a családunkkal tölthessünk némi minőségi időt, amire év közben sajnos nem igazán kerül sor. Ilyenkor távol élő rokonaink meglátogatnak minket és mindannyian együtt osztozhatunk a karácsony adta varázsban.  

Ebből kifolyólag szeretnék pár bevált és isteni finom receptet megosztani veletek, ami biztosan óriási sikernek fog örvendeni az ünnepi asztalnál.

Narancs, narancs és narancs. Ez a sütemény teljesen a karácsonyt ízeit adja vissza. Ez egy közepes nehézségű, nagyon gyors sütemény, ami csupán 30 percet vesz igénybe. 

Zuccotto di panettone

Hozzávalók

  • 100 dkg kalács 50 ml rum
  • 75 dkg ricotta 
  • 10 dkg narancslekvár
  • 2 ek kandírozott narancshéj
  • 1 narancsból nyert narancshéj
  • 4 ek porcukor
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

Egy közepes méretű kb. 25 centis keverőtálat folpackkal kibélelünk, úgy, hogy oldalt minden irányban bőségesen túllógjon.

A panettonét keresztben 1 centis szeletekre vágjuk.

A ricottát összekeverjük a porcukorral, a narancslekvárral, valamint a kandírozott narancshéjjal és egy fél narancs frissen reszelt héjával.

A panettone-szeletekkel kibéleljük a tálat úgy, hogy sehol ne maradjon fedetlen rész. Figyeljünk arra, hogy 1-2 szelet maradjon a fedéshez. A panettone-réteget ezután ízlés szerint locsoljuk meg tetszőleges szesszel.

Tegyük a narancsos ricottát a tálba, majd egyengessük el. Fedjük be a maradék panettoné-val, és locsoljuk meg egy kis rummal.

A túllógó folpack segítségével be tudjuk csomagolni, majd tegyünk rá egy kisebb tányért, és alufóliával azt is szorítsuk rá. Így mehet pihenni a hűtőbe egy éjszakára.

Az összeállt sütemény óvatosan csomagoljuk ki, és borítsuk egy szép tányérra. utolsó lépésként szórjuk meg cukrozatlan kakaóporral.

A következő legyen egy sütés nélküli finomság, amivel nem lehet mellélőni! Ez egy nagyon könnyű, nagyon egyszerű recept, mely szintén 30 perc alatt elkészül. Garantálni tudom, hogy mindenki imádni fogja hisz ki az, aki ne szeretné az oreót?

Oreo sajttorta

Hozzávalók

  • 15 db oreo keksz (150 g)
  • 7 dkg margarin
  • 40 dkg mascarpone 
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg nádcukor
  • 1 teáskanál citromlé

Díszítéshez

  • 10 db oreo keksz 

Elkészítés:

A kekszeket tegyük dupla zacskóba és törjük morzsává. 

Dolgozzuk össze a kekszmorzsát a margarinnal, majd nyomkodjuk a tortaforma aljába. Tegyük a hűtőbe, amíg elkészül a krém.

A mascarponét keverjük habosra a cukrokkal és a citromlével.

Verjük fel a tejszínhabot, keverjük óvatosan a mascarponéhoz. Merjük a tészta közepére, majd simítsuk körbe, hogy mindenhova jusson.

Díszítsük nagyobb oreo-darabokkal.

Utolsó lépésként rakjuk 3-4 órára hűtőbe és kész is.

A következő recept személyes kedvencem. Nagyon gyakran készítjük el, ezért karácsonykor is elmaradhatatlan. Fő alkotóelemei a csoki és a nutella. Kell ennél több? Csupán 10 perces, villámgyors és nagyon könnyű édesség. 

Kinder Bueno pohárkrém

Hozzávalók

  • 6 dl tej
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 4 ek cukor
  • 2 dkg csokoládé
  • 2 ek nutella 
  • 10 dkg keksz (vajas)
  • 2 dkg csokoládé (a díszítéshez)
  • 2 dkg mogyoró (a díszítéshez)

Elkészítés:

Előkészítjük a poharakat.

Minden pohár aljába teszünk egy-egy, nutellával megkent kekszet.

A pudingport simára keverjük a tej felével, majd a maradék tejben sűrűre főzzük. Cukorral édesítjük.

Egyik felét a poharakba, másikat elkeverjük a darabokra tördelt csokit és egy evőkanál nutellát.

A vaníliás krémre ráhelyezünk egy két oldalról megkent kekszet, majd rátesszük a csokis krémet.

Tetejét olvasztott csokival és apróra vágott mogyoróval díszíthetjük.

A következő recept a kókusz szerelmeseinek fog kedvezni. Egy 20 perces könnyű recept, mely tökéletes megoldás lehet, ha nem tudod, milyen édesség kerüljön az asztalra. 

Raffaello golyó

EZT OLVASTAD MÁR?  Szenteste nem lesz kijárási korlátozás! - Döntött az Operatív törzs

Hozzávalók

  • 3 csapott ek finomliszt
  • 5 csapott ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 30 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg mandula (vagy mogyoró)

Elkészítés:

A lisztet és cukrot egy edénybe elkeverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet, és csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön felfőzzük.

Ezután hozzáadjuk a margarint és a kókuszreszelékből 20 dkg-ot, majd tovább főzzük.

Ha besűrűsödött levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni.

Amikor elkészült a masszánk, kis gombócokat formázunk belőlük, melyek közepébe mandulát vagy mogyorót teszünk, majd megforgatjuk a maradék kókuszreszelékbe.

Nagyon remélem, ti is kipróbáljátok valamelyik receptet! Írjátok meg kommentben, hogy melyik volt a kedvencetek. 

Forrás: nosalty.hu