strand-del-dunantul-pecsi-egyetemistak

4+1 csúszdás strand a Dél-Dunántúlon, ahová érdemes ellátogatnod!

+1
0
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0

A kissé hosszúra és ősziesre sikerült tavasz után végre elérkezett az igazi nyár, a harminc fok feletti hőmérséklet, a folyamatos napsütés, ráadásul a vizsgaidőszak is a végéhez közeledik, és ki ne akarna kikapcsolódni egy kicsit a hosszú félév után…

Sokan ebben a melegben csak a klímát kapcsolják be, vagy otthon állítanak medencét, azonban vannak, akik tóparti vagy épített strandokon töltik a legmelegebb napokat. Mai cikkemben öt olyan strandot gyűjtöttem össze, amit érdemes meglátogatnod, ha a Dél-Dunántúlon jársz.

Siklós

A siklósi Thermal Spa télen-nyáron látogatható, hiszen medencéinek nagyrésze fedett térben található, mintegy 5000 négyzetméteren. 12 medence és 2 csúszda várja a látogatókat a legkisebbektől egészen az idős korosztályig. A medencék között jacuzzit, sodrófolyosót, merülőmedencét és úszómedencét is találunk, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelőt. A kívül-belül nagyon szép és különleges építésű strand tökéletes kikapcsolódást nyújt akár hidegebb napokon is. Egy nagyképernyős televízió is található a strandon, melyet egy viszonylag sötét helyen, a medencéből nézhetünk, ez igazán egyedi élményt nyújt. A medencéken kívül büfék, sportpályák és napozóterasz is található a strand területén, így a hűsölések között is könnyen elüthetjük az időt. Tehát ha egy esősebb, hidegebb nap van, vagy éppen jobban kedveled a fedett strandokat, akkor ezt a helyet ajánlom kikapcsolódásra. Pécstől pedig mindössze 30 km-re található, autóval és busszal is könnyen megközelíthető.

24-SZO-OB-strandok_kep1

Szekszárd

A Tolna megyei településen található a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő, mely 7 medencével és 4 csúszdával rendelkezik. Ezen a strandon tényleg bárki megtalálja a magának való medencét, ugyanis a csúszda- és élménymedencék mellett melegvizes pezsgőmedence, gyermekmedence és egy – viszonylag kevés strandon megtalálható – ugrómedence is található, ez utóbbi három különböző ugrómagasságú emelvénnyel. A strand területén büfék, óriás kivetítő, homokos sportpályák, szauna és játszótér található, ráadásul gyakoriak a rendezvények, például koncertek vagy vízi aerobic. Az árak barátságosak, és cserébe igényes, szép környezetben üdülhetünk.

24-SZO-OB-strandok_kep2

Harkány

A Harkányi Gyógyfürdő és Strand kiemelten fontos ezen a listán, ugyanis ide nem csak az üdülni, hanem a gyógyulni vágyók is nagy számmal látogatnak el köszönhetően a helyi gyógyvíznek, mely három, 34-38 fokos medencében várja a betegeket egész évben. A hűsölni vágyók a Strandfürdőt vehetik igénybe a Dél-Dunántúl egyik legkiterjedtebb csúszdaparkjával, összesen 7 csúszdával és akár 15 méteres indítómagassággal. A strand területén számos butik, büfé és fagylaltozó található, nem mellesleg pedig itt is kiélvezhetjük a homokos sportpálya adta lehetőségeket, a lengőtekét vagy az óriás sakkot. Évente néhány alkalommal éjszakai fürdőre várják a vendégeket, és ne lepődjünk meg, ha esetleg koncertet hallunk, ugyanis itt is gyakran tartanak különféle rendezvényeket.

24-SZO-OB-strandok_kep3

Kaposvár

Somogy megye megyeszékhelyén hatalmas területen található a város strandja, a Virágfürdő. A kül- és beltéri részeken számos élményelem és medence közül válogathatnak az ide látogatók. Már a beltér is számos medencetípust rejt, ugyanis az úszó- és tanmedencék mellett gyógyvizes és gyógytorna medencék, az élményfürdő részeként gyermekmedence, pezsgőmedence és melegvizes medence is található itt, a wellnessrészleg pedig szaunákat, hozzá tartozó merülőmedencét és Kneipp-medencét foglal magába, ez utóbbi alkalmas a láb vérkeringésének javítására, az érfalak erősítésére. Még a fedett élményfürdő szabadtéri része egy kültéri melegvizes- és egy pezsgőmedence.

24-SZO-OB-strandok_kep4

A szabadtéri élményfürdő a nyári szezonban egy gyógyvizes-, egy gyermek-, és egy hatalmas élménymedencével várja a látogatókat. Az élménymedencében vannak többek közt hátfalbefúvók, vízernyő, nyakzuhany, kamikazecsúszda, családi csúszda, barlangcsúszda, barlangvízesés, sodrófolyosó és nem utolsó sorban a „sziklaugrás”, ahol három különböző magasságú, sziklába vájt pallóról ugorhatunk a mély medencébe. Mindezek mellett a strand területén büfék, fagylaltozók, lángossütők, butikok, illetve lábteniszpálya, játszótér és pingpongozási lehetőség is várja a fürdőzőket. Talán a régió legtöbb élményelemével rendelkező strand, ezért érdemes ellátogatni ide.

24-SZO-OB-strandok_kep5

+1. Dávod

Bár Dávod már kívül esik a régión, de a mohácsi komptól mindössze 20, a bajai hídtól 30 km-re helyezkedik el, így felkerült a listámra. A Bács-Kiskun megyei községben eldugva egy strandot találunk, mely remek élményt nyújthat a környékre látogatóknak. A Dávodi Gyógy- és Strandfürdő csak szabadtéri medencékkel rendelkezik, így a nyári szezonban látogatható. A legkisebbek számára kialakított élménymedence mellett egy kalózhajó alakúra formázott kalandmedence várja még a gyermekeket. A nagyobbak az élménymedencét, és a hozzá kapcsolódó csúszdaparkot vehetik birtokba egy délután erejéig, míg az idősebbek a Püspökpusztai gyógyvíz jótékony hatásait élvezhetik. Egy hidegvizes úszómedence található még a strandon, ezzel válik teljessé az élmény. Nagy füves területek, árnyékoló fák, büfék és lángosozó várja az ide érkezőket. A strand árai nem túl magasak, így emiatt is érdemes lehet idelátogatni.

24-SZO-OB-strandok_kep6

Mindenkinek kellemes, pihenéssel és strandolással teli nyarat kívánok!

Képek: kiemelt, 1, 2, 3, 4, 5, 6

1 thought on “4+1 csúszdás strand a Dél-Dunántúlon, ahová érdemes ellátogatnod!

Comments are closed.