Decsi_Istvan_pecsi_egyetemistak_magazinja

Decsi István lett a PTE új kancellárja!

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Pécs egykori gazdasági ügyekért felelős alpolgármesterét, Decsi Istvánt nevezte ki Magyarország Miniszterelnöke, Orbán Viktor a PTE Kancelláriájának élér. A tegnap megjelent Magyar Közlöny 2020. évi 212-es számában nem csak a Pécsi Tudományegyetem, hanem a Semmelweis Egyetem új kancellárjának személyére is fény derült, aki dr. Pavlik Lívia lett.

Orbán Viktor miniszterelnök Dr. Palkovics László Innovációért és Technológiáért felelős miniszter előterjesztésére választotta az egyetem kancellárjának. – olvasható a Magyar Közlönyben.

magyar_kozlony_decsi_istvan_pecsi_egyetemistak_magazinja

A most 38 éves kancellár Pécsett született, három lány gyermek édesapja. Korábban a FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség tagjaként 2016. novemberétől Pécs alpolgármestereként dolgozott szülővárosáért. Az elmúlt hónapokban a Mecsekerdő Zrt.-nél vállalt szerepet, vadgazdálkodási osztályvezetőként.

“Mit szeret a legjobban a városban?

– A sokféleséget, ami a várost leginkább jellemzi. A gazdag kulturális és épített örökség mellett a természeti környezetre gondolok. Úgy gondolom, hogy kevés ilyen város van, ahol a gazdag történeti örökség csodálatos természeti környezetbe van ágyazva. Alapvetően semmit nem szeretnék kiemelni. Pécs egy, egész. Van egy lüktetése a városnak, amire ha valaki rátapint, azt nagyon könnyen magához láncolja. Vannak egyetemista ismerőseim és sokszor hallom tőlük akármerről is jöjjenek, hogy Pécsről hazatérve mindig „honvágyuk” lesz.” – felelte korábban a pécsma.hu kérdésére Decsi István.

Természetesen a Pécsi Egyetemisták Magazinja is megkeresi hamarosan az újonnan kinevezett Kancellár Urat egy interjúra.

Sok sikert és eredményes munkát kívánunk!

Kiemelt kép forrása: pbkik.hu