December 12-én online nyílt napot tart a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

A járványhelyzet rányomja a bélyegét az ilyenkor szokásos nyílt napok, és felsőoktatási expo-k szervezésére. Ez alól a Műszaki és Informatikai Kar (MIK) évente megrendezésre kerülő nyílt napja  sem kivétel.

A szokásoktól eltérően sajnos nem tarthatja meg élőben a kar a nyílt napját. Korábban dékáni köszöntővel, előadásokkal, szakos és külsős céges partnerek standjaival, valamint szakos beszélgetésekkel várták az érdeklődőket, no meg persze a leendő gólyákat az épületben.

Maga a rendezvény egy 3D-s térben fog zajlani, amiben a kar auláját lehet bejárni egérrel, vagy VR-szemüvegen keresztül.  Ezután ki lehet választani az adott szakhoz tartozó „standot”, és ott lehet beszélgetni az oda tartozó oktatókkal 10:00-12:00 között, majd 12 órától a szak hallgatóival 14 óráig. Délután pedig ahogyan a hagyományos nyílt napokon szokott lenni, szakos előadások lesznek, ahol ismertetik azok jellemzőit, tantárgyait, hallgatói sikereket többek között.

A kar kitűzte céljául, hogy egyre több női tanuló válassza a műszaki pályát. A „The New Normal” kampányban kiemelt hangsúlyt fektetnek a női hallgatókra, valamint arra, hogy ma már természetes, hogy egy nő a műszaki pályát válassza, és ott helyezkedjen el. Ennek érdekében létrehoztak egy blogot, amelyben jelenlegi és volt hallgatók interjúit lehet olvasni ebben a témában. A blog linkjét itt megtaláljátok.

A nyílt nap szombaton, december 12-én 10:00-kor kezdődik. Az esemény regisztrációhoz kötött, melynek linkjét ide kattintva megtaláljátok: 

Emellett pedig számos hasznos információt megtaláltok a kar felvi.hu oldalán is.