Brit Awards 2021 Összefoglaló

+1
3
+1
0
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0

Idén is megrendezésre került a híres nagy-britanniai Brit Awards nevű díjátadó május 11-én, melyen a világ legjobb előadóit jutalmazzák. Az esemény a londoni O2 Arénában zajlott le. A koronavírus miatt kialakult helyzetek miatt óriási szigor uralkodott a rendezvényen, viszont az elmúlt időszakban ez volt a legelső nagyobb beltéri élőzenei esemény, melyet 4000 fős közönséggel rendeztek meg. 

Fellépők

Számos előadó műsorral is kedveskedett rajongóinak és a nézőknek: előadták legnagyobb slágereiket. Fellépők között szerepelt Coldplay, The Weeknd és Dua Lipa is. Coldplay banda nyitotta meg a díjátadót, visszatérő dalukat adták elő, melyet Higher Power-re kereszteltek. Ezután Dua Lipa jött egy különleges dalcsokorral, díjnyertes albumának 6 dalából adott elő részleteket. 

A képen Dua Lipát láthatjuk előadása közben

Nők uralták az estét

A 2021-es angol rendezvényt, ha néhány szóval kéne jellemezni, akkor ehhez a legmegfelelőbb megoldás lenne a női uralom. Az idei gála legtöbb díját bezsebelő művésze nem más volt, mint Dua Lipa. Emellett, történelmet írt a HAIM névre keresztelt formáció, mivel ők voltak az első női banda, akik megnyerték a legjobb együttesnek járó díjat. Szintén női energiákat erősítve, Taylor Swift volt az első, aki elnyerte, a globális ikonnak szóló szobrot.

Az idei díj

Fontosnak tartom megemlíteni, az idei szobrot, melyet az elnyert címekért kapnak az előadók. Ezúttal, egy színekben pompázó figurát ábrázol a szobor, előző évi egyszínűekkel ellentétben.

A képen Taylor Swiftet láthatjuk, az idei díjat tartja kezében

Nyertesek

Korábban már említettem, Dua Lipa nyerte a legtöbb díjat, amely 2 elismerést jelent. Tavaly megjelent lemeze, Future Nostalgia elnyerte a legjobb album kitüntetést. A korong tornádóként söpört végig a zenei toplistákon, mai napig is kimagasló helyezésekkel. Ezek mellett, a legjobb női előadónak járó szobrot. Megemlítendők az énekesnő beszédei. Első köszönőbeszédét arra szánta, hogy a brit egészségügyi szolgálat dolgozóinak megköszönje munkáikat és fizetésemelést kérjen nekik. Második díja átvételekor a közelmúltban hősiesen meghalt Folajimi Olubunmi-Adewole-ról emlékezett meg, aki egy nő megmentéseképpen beugrott a London híd alatti folyóba.

A Brit bandának járó díj a Little Mix nevű formációt illette meg. Az angol lány együttes négy tagból állt a kezdetektől fogva, viszont tavaly decemberben Jesy Nelson kilépett köreikből, mentális egészségi problémáira hivatkozva.

Képen a Little Mix látható

Harry Styles nyerte az év brit kislemezét, Watermelon Sugar című, 2020 nyarán számos rádiók által legtöbbet játszott dalával. 

Az év nemzetközi férfi szóló előadója díjjal számos emberek kedvence, The Weeknd sétált haza. A rendezvényen sajnos nem tudott megjelenni, viszont egy díj átvevő beszéddel és videóval lepte meg a rendezvény résztvevőit. A felvétel nem volt megszokott: egy szabad ég alatt lévő téglalap alakú, piros neonfénnyel megvilágított szoba előtt a zuhogó esőben mondta el mondanivalóját.

A 19 éves Billie Eilish nyerte el az év nemzetközi női szóló előadójának járó díjat. Ebben a kategóriában jelölve volt mellette Ariana Grande, Cardi B, Miley Cyrus és Taylor Swift is. A fiatal világsztár az elmúlt hónapokban megkaparintott az Instagram platformon 20 legtöbbet lájkolt posztból, nyolcat. Ez az óriási siker az ikonikus zöld hajtő és fekete hajvégről egyszerű szőkére váltásnak köszönhető. Emellett, a művész mindig az óriási, minél többet eltakaró ruhákról volt híres, viszont az idei júniusi Brit Vogue magazin címlapján igen kivételesen, egy szokásosnál jóval többet mutató szettben szerepelt.

Az év nemzetközi bandája a HAIM nevezetű, három nőből álló együttes lett, kik olyan neves előadókkal kollaboráltak az év során, mint Taylor Swift. Mi több, szoros barátságban is vannak. A díjat meglepően elnyerték az óriási rajongótáborral rendelkező koreai fiúbanda, a BTS elől is.

A leírtakon kívül az év férfi szóló előadójának járó díjat J Hus nyerte, a legjobb új előadó címet Arlo Parks nyerte el és az év feltörekvő előadója címet Griff mondhatta magáénak, Taylor Swift pedig a Globális Ikon díjjal fáradt haza.

 

 

 

Forrás: 1

képek forrása: kiemelt, 1, 2, 3