„Bíztam benne, hogy könnyebb lesz a vírushelyzet miatt, de összességében úgy gondolom, hogy nem volt annyira nehéz.” – így élte meg egy 10. osztályos diák a mai informatika érettségit

+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

A mai napon, 05.14-én az informatika tantárgy számonkérésével véget ért az érettségi időszak második hete. A diákoknak olyan feladatkörökkel kellett megküzdeni, mint az Excel, a Word, a PowerPoint és az Access. 

Kishúgom, Kovács Anikó a váci Boronkay Gimnázium 10. osztályos tanulójaként előrehozott érettségit írt középszinten informatikából. Megkérdeztem, miért döntött úgy, hogy két évvel hamarabb nekivág az első igazi vizsgájának és mennyire találta nehéznek, illetve könnyűnek a feladatokat. 

„Azért döntöttem az előrehozott érettségi mellett, mert szeptemberben iskolát váltottam és informatika szakra kerültem. Az egész osztályom bevállalta az idei infó érettségit, így nem akartam én sem kilógni a sorból. Örülök neki, hogy megírtam idén, mert így megtapasztalom, milyen ez a stresszhelyzet, és két év múlva már tudni fogom, mire kell számítani. A legnagyobb boldogság az érettségi alatt az volt számomra, hogy weblapszerkesztés helyett PowerPoint volt. Sorban haladtam a feladatokkal. Az Excel feladatrésze volt szerintem a legnehezebb, itt volt a legtöbb olyan rész, amit nem tudtam megcsinálni. Az Access-t idén kezdtük el tanulni, és nagyon büszke vagyok magamra, mert 7-ből 4 feladatot teljesen meg tudtam oldani. Igazából én teljesen erre számítottam. Bíztam benne, hogy könnyebb lesz a vírushelyzet miatt, de összességében úgy gondolom, hogy nem volt annyira nehéz. Az egész napom legjobb része az volt, mikor kijöttem az ajtón, és anya elvitt enni.” 

Amennyiben a gimi elején jársz és gondolkozol az előrehozott érettségin, mindenképp vágj bele! Vesztenivalód nincs. Sokkal több tapasztalattal vágsz neki majd végzősként a vizsgáknak. Ha pedig idén érettségizel, és még van hátra tantárgyad, sok sikert!

Remélhetőleg sokatokkal találkozhatunk jövőre a PTE-n!