Benedek Tibor a 21. század legjobb férfi vízilabdázója!

Mi a véleményed?
+1
+1
2
+1
+1
1
+1
+1
+1

A Total Waterpolo szavazásán 40 zsűritag voksával és több, mint 50 ezer közönségszavazattal megszületett a döntés, miszerint Benedek Tibor a 21. század legjobb férfi vízilabda-játékosa. 48 ponttal fölényesen nyerte el ezt a címet, ugyanis a férfi második helyezett 32 pontot kapott, míg a nőknél az első 23, a második 22 pontot szerzett a szavazáson.

Benedek Tibor háromszoros Olimpiai bajnok (2000, 2004, 2008), Világbajnok, Európa-bajnok és Világkupa-győztes vízilabdázó. Sportpályafutása után 2013 és 2016 között a magyar válogatott szövetségi kapitánya volt. 2016-ban a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségi tagjai közé is beválasztották. 2020. május 1-ig a betegsége ellenére folyamatosan dolgozott, tanított, majd ezen a napon lemondott minden vízilabdával kapcsolatos tevékenységéről. A 2 év súlyos betegséggel való küzdelem után 2020. június 18-án elhunyt. 

Az álomcsapat top 7 játékosa között helyett kapott még 2 magyar, Kásás Tamás 31 és Varga Dénes 13 ponttal. A csapatkapitány Benedek Tibor lenne. A női kezdőbe sajnos egy magyar vízilabdázó sem kapott helyet. 

A bővített keretben azonban már Stieber Mercédesz és Kiss Gergely is helyet kapott. 

Az idei évben összeállítottak egy a szurkolók által megszavazott csapatot, mind a női, mind a férfi vízilabdázók körében. A nőknél Horváth Patrícia, míg a férfiaknál Nagy Viktor, Varga Dénes, Kásás Tamás és Benedek Tibor is befért a csapatba.

Összességében elmondható, hogy a magyar vízilabda a szakemberek és a szurkolók szemében is igazán sikeres. Ehhez pedig az elmúlt 20 év legjobb játékosa, Benedek Tibor is nagyban hozzájárult. Az összes helyezettnek gratulálunk!

Benedek Tibor talán leghíresebb mondataival zárnám emlékezésül. Ez a nyilatkozata minden sportoló számára motiváló lehet.

„Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban. Ez az én tehetségem.” – Benedek Tibor

forrás: 1, 2