Bemutatkozik az új PTE ÁJK HÖT -Interjú Kiss Mátyással

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Korábbi cikkeinkben már megírtuk, hogy a pécsi jogi kar Hallgatói Önkormányzati Testületében az idei félévtől változások történtek. Horváth Dominik ügyvivő elnökkel már készítettünk interjút, hogy milyen elképzelései és tervei vannak a jövőre nézve. Most Kiss Mátyást ismerhetitek meg, aki a PTE ÁJK Hallgatói Önkormányzati Testületének tudományos és tanulmányi ügyek intézésével foglalkozó elnöki megbízottja.

Milyen érzés volt, amikor felkértek, hogy legyél a PTE ÁJK HÖT tagja?

Kiss Mátyás: Nagyon megtisztelő volt és egyben jó érzés is, hogy Dominik engem kért fel a feladat ellátására. Nem számítottam arra, hogy ebben az évben a Hallgatói Önkormányzatnak leszek a tagja, ahogy arra sem, hogy ez milyen nagy felelősséggel jár. Remélem elengedőnek bizonyulok a feladatok ellátására.

 

 

Mióta töltöd be ezt a pozíciót?

Kiss Mátyás: Horváth Dominik, a PTE ÁJK HÖT ügyvivő elnöke szeptember 21-én kért fel a feladat ellátására, azóta töltöm be ezt a pozíciót.

Tanulmányi referensként milyen feladatokat kell ellátnod?

Kiss Mátyás: Hozzám tartozik szinte valamennyi ösztöndíjjal és pályázattal kapcsolatos ügyintézési teendő. A Hallgatói Önkormányzati Testület nevében tagja vagyok a legtöbb ösztöndíjbíráló bizottságnak. Ezekben igyekszem a lehető legszélesebben képviselni a hallgatói érdekeket. Feladataim közé tartozik az oktatókkal való kapcsolattartás. A hallgatók tanulmányi ügyekkel kapcsolatos kérdéseit továbbítom hozzájuk, illetve lehetőség szerint én magam igyekszem megválaszolni a kérdéseket. Ezúton is üzenem a Kedves Hallgatóknak, hogy forduljanak hozzám bizalommal ilyen kérdésekben.

Hogyan tudod megtalálni az egyensúlyt a HÖT-ben végzett tevékenységed, a tanulás és a magánélet között?

Kiss Mátyás: A szeptemberi és októberi időszak rendkívül zsúfolt volt, nagyon sok feladatot kellett ellátni a HÖT-ben és picit nehéz volt beleszokni. Azt követően, hogy felvettem a ritmust, maradt időm a tanulásra is, és jelenleg az őszi szünetet is arra próbálom felhasználni, hogy a tanulásban elmaradt dolgokat megpróbáljam bepótolni. A barátaimra, akiket nagyon kedvelek, mindig tudok időt szakítani és esténként mindig találunk időt egy közös sörözésre.

EZT OLVASTAD MÁR?  A PTE ÁJK oktatói ezért ajánlják a Pécsi Jogi Kart a felvételizők figyelmébe!

Van-e esetleg szervezés alatt valamilyen online esemény, ami egy kicsit pótolja a személyes közösségépítést?

Kiss Mátyás: Mindenképpen szeretnénk a jövőben olyan eseményeket tartani, amik ha csak az online térben is, de közelebb hozzák egymáshoz a hallgatókat, bár tudjuk hogy ezekkel nem lehet pótolni a személyes benyomásokat, élményeket. Természetesen ez a helyzet leszűkíti a lehetőségeinket, hiszen problémás lenne online borkóstolót tartani, de örülnénk, ha a későbbiekben tudnánk ,,rendezvényeket” szervezni a hallgatóknak, mint például kvízest, előadások, vagy kerekasztal-beszélgetések.

Köszönöm szépen Matyinak az interjút!

Forduljatok hozzá és a HÖT többi tagjához is bizalommal, hiszen ők már tapasztalt joghallgatók és szívesen segítenek bárkinek bármilyen kérdés vagy probléma esetén!