Az igaz szerelem nyomában – Vajon tényleg létezik?

Mi a véleményed?
+1
1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

A szeretet és szerelem minden ember életében meghatározó szerepet tölt be. Mindenki keresi az igazit, aki mellett önmaga lehet, elfogadják. Valaki hamar rálel erre az illetőre, mások akár hosszú évek elteltével sem tudnak megállapodni. Sokan szkeptikusan fogadják, ha valaki arról a bizonyos mindent elsöprő szerelemről beszél. Rózsaszín felhő, elvakultság, idővel múló vágy. Na de valóban így van? 

Mítosz vagy valóság?

Úgy gondolom, amíg meg nem tapasztaljuk személyesen, addig nehéz hinni benne, hiszen sajnos többségében negatív atmoszféra lengi körül a kapcsolatokat. Többször hallom a baráti körömben, hogy az akár 3-4 éve párt alkotók hangoztatják: nem tartják valószínűnek, hogy együtt öregszenek meg. Talán a magyar negatív mentalitás tehet róla, hogy az emberek jóval borúlátóbban állnak a dolgokhoz. Rohanó világunk hasonlóan gyors reakciókat követel meg tőlünk, ma már könnyen köthetünk új kapcsolatokat, melyeket ugyanolyan könnyen meg is szüntethetünk. Azonban milyen is ennek a lélektani hatása? Amellett, hogy tanulunk esetleges hibáinkból, csiszolódik a bennünk élő kép, hogy mi is az, amit keresünk. Viszont kiégéshez is vezethet, ha több kudarc után is görcsösen kutatunk a nagy Ő után.

Félelem az újtól

A közösségi média kiváló táptalajt nyújthat a félrelépőknek, sokakat pedig az őrületbe kerget a féltékenység, melyet abszurd módon akár egyetlen like is okozhat. Ne feledkezzünk meg róla: az élet nem fekete és fehér. Mindennek megvan a két véglete, de a rossz miatt nem kell magunktól megtagadni a jót, csupán mert félünk nyitni valami új felé.

Az igaz szerelem többnyire akkor kopogtat az ajtónkon, amikor nem számítanánk rá. Kibillent minket a megszokottból és teljesen felforgatja életünket. Azok az emberek, akiknek sikerült megtalálni a igaz szerelmet, biztosan állítják, hogy ez az érzés nem hasonlítható semmi máshoz, és minden kétséget kizáróan tudjuk, ha a megfelelő ember belép az életünkbe.

Honnan tudjuk, hogy Ő az?

S hogy miből ismerjük fel? Elsősorban, ami a legfontosabb, az az, hogy nem kell szerepeket játszani, nincsenek játszmák, úgy fogadja el egymást a két fél, ahogy van. Hibákkal és a jóval együtt. Ez nem azt jelenti, hogy minden konfliktusmentesen, viták nélkül zajlik. Csupán ha valami félrecsúszik, nem a kukában landol az egész, hanem mindkét fél érdekeit figyelembe véve megbeszélésre kerül.

Közösen látják az életüket, mernek és akarnak is akár évekre tervezni. Nem félnek elköteleződni, hiszen tudják, érzik, hogy semmi sem választhatja el őket egymástól.

A bizalom, mely körüllengi a kapcsolatot, szinte teljesen ösztönös. El sem tudnánk képzelni a másikról, hogy visszaélne párja szeretetével. Ehhez szorosan kapcsolódik a nyílt és őszinte kommunikáció, mely megerősíti őket abban, hogy bármi adódik – meg tudják oldani együtt.

A legjobbat hozzátok ki a másikból, segítitek egymást terveitek megvalósításában. A kapcsolat mindkettőtökről szól, és nem csak a társadról vagy rólad. Nem az egyén a fontos, hanem ketten  alkottok kerek egészt.

Ha megtaláltuk

Ha minden adott, nem dőlhetünk hátra ölbe tett kézzel. Az apró gesztusok, kedvesség mind hozzátesznek ahhoz, amivé a kapcsolat az évek alatt fejlődik. Kiemelt példa gyanánt Barack és Michelle Obama kapcsolatát hoztam el nektek. Az évek óta tartó szerelmük úgy gondolom, figyelemre méltó. Mi lehet a titkuk? 

Dan Pfeiffer 2018-as könyvében írt le néhány gondolatot Obamától: “Itt van a tanácsom a házasságról, amit mindenkinek elmondok – olyan emberről van szó, akit érdekesnek találsz?” – kérdezte Obama Pfeiffertől. “Az életed hátralevő részében több időt töltesz majd ezzel az emberrel, mint bárki mással, ezért nincs fontosabb annál, mint hogy mindig kíváncsi legyél a véleményére.” Aztán így folytatta: “Megnevettet? És nem tudom, hogy akarsz-e gyerekeket, de vajon jó anya lesz? Hosszú az élet. Ezek a dolgok számítanak igazán hosszútávon.” Dan Pfeiffer ekkor állítólag azt felelte: “Howli elképesztően érdekes, sokkal viccesebb, mint én, és csodálatos anya lesz.” Ezt pedig Obama csak annyival nyugtázta: “Akkor úgy tűnik, ő az igazi. Szerencséd van.”

Olvasd el régebbi cikkünket a #relationshipgoals weboldalról illetve youtube csatornáról.