Az időbeosztáson múlik minden – Mondta Horváth Dominik az ÁJK arcának, Ábelnek az új videójukban

+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

A jogi kar arca, Ábel és Horváth Dominik, a PTE ÁJK ügyvivő elnöke, a PEM legújabb videójában rengeteg érdekes és hasznos témát boncolgat.  Beszélgetésükből kiderül, hogy a HÖT mozaikszó, rövidítése a Hallgatói Testületet, míg a HÖK Hallgatói Önkormányzatot jelent.

Valójában ez csak formalitás, a feladatkörük ugyanaz, többek közt a hallgatók segítése, különféle problémáik megoldása. Dominik kifejti, hogy az ügyvivő elnök és az elnök között mi a különbség. A vírushelyzet miatt többen kapták az előbbi titulust. Az interjúban megismerhetjük az ÁJK Hallgatói Önkormányzatának strukturális felépítését, valamint az adott feladatokért felelős kollegákat, ismerteti az erősségeiket. Bepillantást kaphatunk a falak mögé, a pandémia alatti munkavégzésről, programszervezésről, hogyan zajlik a hallgatói élet, így a digitális oktatás alatt. Az ügyvivő elnök kiemelte az időbeosztás fontosságát, hogy tudjunk korlátokat szabni a közösségi felületek használatának. Arra van időnk, amire szeretnénk, hogy legyen, ez a már-már közhely, azonban nagyon igaz. Az interjúban elmondja, napi rendszerességgel foglalkozik a tanulással, kutatással és egyéb feladataival, a hétköznapjai hosszúra nyúlnak, de hétvégén is rendelkezésre áll, a megkeresésekre, üzenetekre válaszol.  Szórakozásra éjszaka jut idő az internet adta lehetőségeket kihasználva, sportolásra pedig a szoba négy fala közt is lehetőség van. Az elmaradt programokra ugyancsak kitérnek, bár leginkább feltételes módban, hiszen a bizonytalanság jellemző a következő hónapokra is.  Amint lehetőség nyílik a pótlásra alternatívákat keresnek, addig is az online tereken kvíz esteket szerveznek.

Végezetül Dominik személyes terveiről mesél, hogyan képzeli el jövőjét itt az egyetem és azon túl. Amennyiben kíváncsiak vagytok, ezekre bővebben úgy az alábbi videót ajánlom figyelmetekbe.