Az Exatlonról mindent – interjú Szabó – Thomka Hannával

Mi a véleményed?
+1
+1
11
+1
3
+1
2
+1
+1
1
+1

Kíváncsi vagy, hogy az Exatlon első évadában szereplő, 4. legjobb női versenyző hogyan élte meg a versenyt? Te is kipróbálnád magad esetleg ilyen vetélkedőben, de nincs meg hozzá a megfelelő löket? Nos, ez a cikk neked szól!

Mi is az az Exatlon?

Az Exatlon két csapat küzdelme a fődíjért és a dicsőségért a verseny különféle pályáin, ahol a fizikai teljesítmény számít, de lelkileg is megterhelő. Az Exatlon Hungary egy csapatverseny, de a végjátékban már kizárólag magukért, egyénileg harcolnak a versenyzők.

Az egyik csapat egykori és jelenlegi élsportolókból áll, ők a „Bajnokok”, a másik csapat tagjai pedig azok, akiknek életében kiemelkedően fontos a sport, akár versenyszerűen is űzik, ők a „Kihívók”.
A Bajnokok és Kihívók minden nap a speciálisan kiépített pályákon versenyeznek, mindkét csapat összes tagjának teljesíteni kell az aznapi kihívást. Azt, hogy kinek ki lesz az ellenfele, a játékosok döntik el csapat vagy egyéni taktikai döntés alapján.
A pályák különböző elemekből épülnek fel: futópályák, úszómedencék, gátakkal és akadályokkal nehezített terepek, egyensúlyi kihívások, csúszdák, kúszópályák, alagutak. Fontos a sebesség, az egyensúly, a rugalmasság, az erő, az ügyesség, a koordináció, és a kiváló koncentráció.
A versenyzőknek a lehető legjobban kell teljesíteniük a kihívásokat, hogy biztosítsák helyüket a csapatban, mert akik a leggyengébben teljesítenek, azok közül minden héten egynek távoznia kell az Exatlon Hungary versenyéből. 

A csapatok: A Bajnokokok csapata 4 férfi és 4 női versenyzőből áll, akik már igazi győztesek és igazi hősök. A Kihívók csapata szintén 4 férfi és 4 női versenyzőből áll, akik még lehetnek igazi győztesek és igazi hősök.

Megkértem Hannát, hogy válaszoljon nekem néhány kérdésre, hogy egy kicsit közelebbről is megismerhessük, valamint, hogy elmesélje az Exatlonig vezető, és az utána következő utat. 

Tudnál kicsit mesélni magadról általánosságban? (egyetem, munka, hobbi) 

Szabó-Thomka Hanna: Szabó-Thomka Hanna vagyok. Nagykanizsán nőttem fel, majd Szombathelyen tanultam tovább, testnevelés-földrajz tanár szakon. Nagyon megtaláltam a helyem és a közegem az egyetemen, főleg a testnevelő szaktársaimmal. Itt nyíltam meg, kezdett magabiztosságom lenni, és rendkívül kíváncsi voltam. Ennek köszönhetően, mindenben részt vettem mint például OTDK, sportesemények szervezése, stb. A hobbim egyértelműen a sport, nincs sportágam, de 6 éves korom óta szünet nélkül az életem része. Ma testnevelő tanárként és személyi edzőként dolgozom.

Tehát ahogy említetted, tanárként dolgozol. Mi jelent számodra kihívást ezen a pályán?

EZT OLVASTAD MÁR?  Milyen szakok várnak a BTK-n 2021-ben? 2. rész

Szabó-Thomka Hanna: Tanárként dolgozom Nagykanizsán a Cserháti Sándor Technikum és Kollégium iskolában. Diplomaszerzés után rögtön sikerült elhelyezkednem és ezért nagyon hálás vagyok. Egyértelműen a sportszeretet átadása a fő célom, emelett az életben hasznos sportágak megismertetése. Kihívásként a különböző személyiségű gyerekekkel való bánásmódot élem meg, ez általában inkább izgalmas, mert kihívást látok benne, kihez hogy tudok eljutni. 

A 2019-es év Exatlon versenyében ismerhettünk meg. Miként változott meg az életed, hogy ismert lettél? 

Szabó-Thomka Hanna: Szerepeltem az Exatlon első évadában mint kihívó. A legjobb 4. női versenyző lettem, de ezt a címet valószínűleg soha nem fogom elfelejteni és azt hiszem, az emberek sem felejtik. Csak pozitív visszajelzésben részesültem azóta is, és egy nagy lökést adott az életemben egy ilyen szintű sikerélmény megélése. Nem gondoltam soha, hogy én ebből fogok megélni, fontos nekem a rendes munkám és ezt is szeretném csinálni, de a kalandokra szükség van az életben, ezért nem zárom ki, hogy lesz még hasonlóban részem. 

Tervezel-e még az Exatlonhoz hasonló showműsorba jelentkezni? Tudnál a Catch-Úgy is utolérlek-ről mesélni? 

Szabó-Thomka Hanna: Szeretnék még hasonló kihívásokkal teli műsorban szerepelni, nemcsak a sport területén, de akár kvízműsorban, vagy más játékos vetélkedőben. A Catch-Kapj el ha tudsz műsor is egy ilyen szereplés volt, de valljuk be az egy parkour pálya, ami rendkívül nagy felkészülést igényel. Nagy élmény volt stúdióban forgatni, hiszen az Exatlon szabadtéren zajlott. Mindkét műsorért hálás vagyok, és azt üzenném mindenkinek, hogy ha valamihez van kedved, akkor ne várj külső megerősítésre, hogy mit gondolnak a barátaid, menj, vágj bele, mert ha valamit őszintén szeretnél az össze fog jönni. 

Ha érdekel az Exatlon idei évada, hogy hogyan épül fel, és milyen népszerűségnek örvend, ajánlom figyelmedbe Balázs cikkét, amit elolvashatsz itt. Neked ki a kedvenced az ide versenyzők közül? Írd meg nekünk kommentben! 

1 thought on “Az Exatlonról mindent – interjú Szabó – Thomka Hannával

Comments are closed.