Az év egyik legsikeresebb nője – interjú Gara Bellával, az aranytorkú gyógyszerészhallgatóval

Mi a véleményed?
+1
4
+1
3
+1
+1
+1
+1
+1

Lenyűgöző és rendkívül szerencsés dolog, ha az ember rátalál a szenvedélyére és emellett egy olyan hivatást is talál, melyben szívesen tevékenykedik. Pontosan ez történt Gara Bellával, aki amellett, hogy már negyedik éve tanul a gyógyszerészet rejtelmeiről, nem adta fel álmát, hogy angyali hangjával minél több ember szívéhez eljusson. Nehéz és kitartó munkája pedig nem volt hiába, hiszen az idén elképesztő sikereket ért el mindkét téren, melyekről szívesen mesélt nekem egy interjú formájában:

Mit jelent számodra énekelni?

Gara Bella: Az éneklés számomra a teljes kikapcsolódást jelenti, és azt a tevékenységet, amivel a legjobban ki tudom fejezni a gondolataimat, érzéseimet. Nagyon sokszor volt már olyan, hogy szomorú voltam, vagy elegem lett a tanulásból és az egyetem miatti stresszből, ilyenkor általában benyomtam egy zenei alapot, vagy elővettem a gitáromat és csak zenéltem, énekeltem. A zene gyógyszer – csak hogy a szakmánál maradjunk -, és az emberek életébe nagyon sok örömet tud hozni már azzal is, hogyha valaki csak hallgatja. Ha megkérdeznék tőlem, hogy mi az a dolog, ami nélkül nem tudnék élni, akkor habozás nélkül azt válaszolnám, hogy a zene.

Mikor kezdtél el komolyabban foglalkozni az énekléssel? Mennyi időt szánsz rá?

Gara Bella: Mindig is nagyon szerettem énekelni, a hangomra először 14 éves koromban figyeltek fel. Ezután nagyon sok helyre hívtak fellépni. Versenyekre jártam, ahol nyertem közönségdíjat is, illetve a Balaton Hangja Országos Énekversenyen 2014-ben a III. helyezést is sikerült elérnem. Tavaly éreztem úgy, hogy szeretném ezt a dolgot még komolyabban venni, fejlődni, ezért 2019 szeptemberében elkezdtem járni Bukszár Márta énekmesterhez, itt Pécsen. A Tanárnővel heti egy óránk van, természetesen emellett itthon is napi szinten énekelek, gyakorlok, új számokat tanulok – mondanom sem kell, ennek a szomszédok nagyon örülnek.

Ilyen arany torokkal hogy hogy a PTE Gyógyszerésztudományi karán tanulsz?

Gara Bella: A családi minta miatt már nagyon kicsi korom óta álmom, hogy gyógyszerész legyek. Fontosnak tartom azt, hogy az éneklés mellett az ember rendelkezzen egy polgári szakmával is. A szüleim, nagyszüleim, sőt még az énektanárom is mindig ezt hangsúlyozza. Erre nagyon jó példa a jelenlegi pandémiás helyzet is, hiszen nagyon sok énekes küzd most megélhetési problémákkal, főleg azok, akiknek a bevétele nagyrészt a koncertekből származott.

Hogyan tudsz tanulmányaid és hobbid, szenvedélyed között egyensúlyt tartani és mindkettőt ilyen magas színvonalon űzni?

Gara Bella: Szerencsés helyzetben vagyok, hiszen viszonylag könnyen tanulok, úgyhogy mindig marad időm a hobbimra, legyen az az éneklés, vagy a kikapcsolódás egyéb formái, mint a színház, a mozi vagy a kirándulás. Ami szerintem még fontos, az a motiváció. Szüleim mindig azt mondták, hogy addig csinálhatom az éneklést, amíg az nem fogja negatívan befolyásolni a tanulmányaimat. Ezáltal már kiskoromtól fogva kialakult bennem egy kötelességtudat. Emellett pedig magát az egyetemet is nagyon szeretem csinálni, érdekel amit tanulok. Szóval mindkét dolog mondhatjuk azt, hogy a szenvedélyem. 

Te a nehézségek ellenére mindent kihoztál a 2020-as évből. Elnyerted a 2020/2021 évi Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat és megnyerted az Arany Violin 2020 Országos Énekversenyt. Milyen érzés mindez?

EZT OLVASTAD MÁR?  Gara Bella: A PTE-t az első helyen jelöltem!

Gara Bella: Csodálatos! A leginkább pozitív dolog számomra az, hogy mindkét területen sikerült eredményeket elérnem, ezzel is bizonyítva azt, hogy az éneklést és az egyetemi tanulmányokat lehet egymás mellett csinálni anélkül, hogy egyik a másik rovására menne.

Az eredményeidet megkoronázta a napokban megjelenő Sikeres Nők magazin SIKERES TOP 50 száma, melyben te is szerepelsz, mint az év egyik legsikeresebb hölgye. Milyen érzés volt, mikor megtudtad, hogy felkerültél a listára?

Gara Bella: Nagyon örültem. Tudtam, hogy a magazinnak van egy ilyen száma, de álmomban sem gondoltam volna, hogy bekerülök a Top50-be, hiszen olyan nevek szerepelnek a Sikeres Nőkben, mint Esztergályos Cecília, Radics Gigi, Tóth Gabi, és még sorolhatnám. Amikor a szerkesztők hívtak, hogy szeretnének nekem pár kérdést feltenni a 2020-as összefoglaló szám miatt, nagyon boldog voltam. 

Nemrég a PEM családjának tagja is lettél, mint a karod arca. Itt pontosan mi a feladatot? Bemutatkozó videód után milyen tartalmakra számíthatunk tőled? 

Gara Bella: A PEM-nél a kari arcok feladata főleg videós tartalmak készítése, valamint a karon történt eseményekről való tudósítás lesz. A vlogokat illetően számos ötletem van már, köztük egy kari életet bemutató videó is. Emellett szeretnék más témákban is tartalmakat gyártani, mint például zene, színház, gasztronómia, utazás.

Mindezeken túl vannak már terveid a jövő évre? 

Gara Bella: A jövő évben is szeretném folytatni az éneklést, emellett pedig a tanulmányaimra is nagy hangsúlyt fektetni, hiszen még nagyon kemény félévek állnak előttem. Bízom benne, hogy sikerül továbbra is fenntartanom a két dolog között az egyensúlyt, hiszen mindkettővel azon dolgozom, hogy elérhessem azokat a célokat, amiket kitűztem magam elé. Remélem, hogy 2021-ben aktívabb közösségi életet is tudok/tudunk már élni, szeretnék utazni, kirándulni is, hiszen ebben az évben ezekre a dolgokra annyira nem volt lehetőségünk.

Bella sikersztorija egy tökéletes példa arra, hogy tanulmányaink miatt nem kell és nem is szabad feladni hobbinkat és szenvedélyünket. Bíztatok minden olvasót, hogy keresse meg az egyensúlyt a számára fontos dolgok között és ne adja fel egyik álmát sem.