Az ETK 2020-as éve

Mi a véleményed?
+1
+1
2
+1
2
+1
+1
+1
+1

Amikor az egyetemi időszakra gondolunk, akár előtte, akár utána állunk, annak mindig izgalmasnak kellene tűnnie. Azonban ez annyira most nem mondható el, hiszen lassan már 1 éve nem élünk teljes, igazi egyetemi életet. A koronavírus nagyon sok mindentől megfosztott minket ebben az évben és ebbe sajnos az iskola is bele tartozik, amelyet én személy szerint már a gimnázium kezdete óta rettenetesen vártam.

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy az ETK hatalmas családjába tartozok, hiszen annak ellenére, hogy személyes programokat nem tudunk szervezni, azért mindenki megpróbálta a lehető legjobbat kihozni a helyzetből. 

Az idei tanév, leginkább a gólyák bánatára a gólyatábor lebonyolítása nélkül kezdődött meg, aminek nemhogy ők nem, de még a felsőbb évesek sem örültek. Hiszen a beavatások egy része itt kezdődik meg és itt válhat valaki igazi ETK-ás hallgatóvá és természetesen ezzel együtt családtaggá is. Nem sokkal később, szeptember 5-én jelentette be a HÖK, hogy minden rendezvényünk eltörlésre kerül, ami annyit jelent, hogy még egy darabka kiszakad belőlünk és abból, hogy együtt csináljunk bármit is.

A tanév kezdete után egy héttel már továbbképzéseken vehettek részt a gyógytornász hallgatók, felvételt hirdetett meg karunk egyre csak felfelé ívelő újsága, az Infozio-Magazin, ahol rengeteg lelkes taggal bővült a csapat. Ebben az évben egy kis újítás következett be az újság életében és immáron már nem csak szerzők jelentkezését várták, hanem vloggereket is kerestek a magazinhoz. Szerencsére lelkes jelentkezők akadtak erre a feladatra, így meg is kezdődtek a munkák, amelynek gyümölcse képen már több videót is sikerült publikálniuk.

 

A sportimádók számára egy rendkívül kedvező lehetőséget biztosítottak, amelynek keretein belül OKJ-s sportedzői szakképesítést szerezhettek. ETK-ás hallgatóként pedig 20%- os kedvezményben részesülhettek a jelentkezők.


A HÖK szerencsére idén is munkalehetőséget ajánlott a hallgatóinak, ahol egy remek csapat tagjai részesei lehetünk és még fizetést is kaphatunk érte, ami már csak tényleg hab a tortán. 

Szeptember 19-én és 26-án egy remek kikapcsolódásra invitálták a hallgatókat, még pedig egy Túrasorozat keretén belül. A túrák között szerepelt gyalogos, biciklis és vízi is, amelyen bármely egyetem minden dolgozója, illetve egyetemi hallgatója részt vehetett. A sorozat 2021. júliusában zárul és összesen 9 túrát tartalmaz, amelyen értékes nyereményeket is lehet nyerni. 

A félév során természetesen egyetemünk számára a legfontosabb a hallgatók és az ott dolgozók védelme volt, ezért többször is felhívták a figyelmet a helyes maszk használatra. Nem csak plakátok, illetve kiírások segítségével próbálták ezt nyomatékosítani, hanem videókkal is. Minden épület ajtajába több helyre is kihelyeztek kézfertőtlenítőket, amelyeket előszeretettel használt mindenki, aki belépett. 

Október 13-án megrendezésre került a mindenki által közkedvelt és várt karrier pizza, amely most a megszokotthoz képest kicsit máshogy zajlott. Mégpedig online, mint ahogy a mai térben mindennek zajlania kell.

A Sport-és Rekreációszervező hallgatók 4 napot töltöttek el Orfűn, ami a vízisportok elsajátításáról szólt, ahol a hallgatók 7 teljes órán keresztül különböző sport tevékenységet próbálhattak ki.  

Aztán eljött a december, ahol a hallgatóink nagy része tanulmányait félretéve indult útnak az ország különböző pontjaira, ahova éppen a kirendelési papírja szólt és állt be a sorba, amelyben csak pár év múlva kellene. Elkezdődtek a kirendelések a mi karunkon is, de szerencsénkre nagyon sok hallgató társunkban az empátia és a segíteni akarás olyan magas szintekre lépett, hogy önként jelentkeztek. Sokan ebédet segítettek kiszállítani, voltak, akik tesztelésre voltak beosztva. De voltak olyanok is, akik intenzív osztályokon vették fel a harcot a koronavírussal szembe és próbáltak meg segíteni a betegeken és az igencsak leterhelt egészségügyi dolgozókon is. 

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy ehhez az egyetemhez tartozhatok és igazi ETK-s hallgatónak mondhatom magamat. A félév számos programot szerveztek a hallgatóknak, annak ellenére, hogy szinte semmit sem lehetett az online téren kívül megoldani. 

Amennyiben érdeklődsz az Egészségtudományi Kar iránt vegyél részt online nyílt hetünkön 2021. január 12 és 15 között és ismerkedj meg a karunk által nyújtott lehetőségekkel. Bővebben a nyílt hétről ide kattintva olvashatsz.