augusztusi-programajánló-egyetemistak-magazinja

Augusztusi programajánló

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Eljött a keserédes augusztus, hiszen még mindig nyár van, meleg van, de tudjuk, hogy nincs egy hónap és vége, jön a szeptember. Újból elmúlt egy nyár, egy olyan nyár, amilyen eddig még nem volt, hiszen a koronavírus helyzetnek köszönhetően a néhány korlátozás még mindig életben van és ezek közül, ami leginkább meghatározta 2020 nyarát, az az elmaradt fesztiválok. Nincs okunk azonban szomorkodni, hiszen még van egy hónapunk arra, hogy megpróbáljuk kihasználni az idei szezont, így hoztam nektek pár programot, amikre megéri ellátogatni.

Kezdjük Péccsel!

  • Zsolnay Negyed programok – hűsítő séta a Zsolnay Negyedben

A program 2020. augusztus 7-től augusztus 31-ig keddtől vasárnapig látogatható, 11 órától. A kellemes séta alatt az idegenvezető bemutatja a csodálatos Zsolnay negyedet és elmeséli a világhírű Zsolnay család történetét. A program végén hűsítő limonádé várja a látogatókat. A séta időtartama körülbelül 50 perc. A jegyeket a Zsolnay Kulturális Negyed Infopontjain lehet megvásárolni.

  • Kalandozás a csillagos égbolton – Zsolnay Negyed

Digitárium segítségével egy pontos égboltképet kap a látogató, melyet derült idő esetén a valóságban otthon is megfigyelhet.

Ez a program 2020. augusztus 7-től egészen augusztus 31-ig látogatható 15:00 vagy 16:00 órai kezdéssel.

„A szabad szemmel látható égbolt változásait, a Hold mozgását, a bolygók lassú elmozdulását és a csillagképeket sorakoztatja fel a bemutató. A műsor a Digitárium segítségével végigkalauzolja a nézőt a nevezetes földrajzi szélességeken, Egyenlítőtől a Térítőkön és Sarkkörön keresztül egészen a Pólusokig. A műsorban még bemutatásra kerül a Föld, mint égitest, a Naprendszer égitestei, a Tejútrendszer és az ember által ismert Világegyetem galaxisai, egyéb objektumai. A magas színvonalú látványtechnika minden eleme bemutatásra kerül az égbolton történő kalandozás során.”

Planetáriumi előadás 8 éves kortól bármely korosztálynak ajánlott.
Időtartama: 50 perc

  • István napi fesztivál Esztergom

Hogy mégse teljen el ez a nyár koncertek nélkül, így érdemes ellátogatni Esztergomba, a Szt. István napi fesztiválra, augusztus 15. és 22. között. A fesztivál összeállításánál a szervezők törekedtek arra, hogy az aktuális szabályok betartása mellett, mindenki megtalálja a számára megfelelő és szórakoztató programokat. A Szt. István napi fesztiválon népszerű előadók és zenekarok biztosítják a jó hangulatot.

EZT OLVASTAD MÁR?  Harc a Balaton megtisztításáért- Interjú Rózsa Virággal, egy gimnazista környezetvédővel

Fellépők:

2020.08.15. Punnany Massif – 21:00

2020.08.16. Tankcsapda – 21:00

2020.08.19. Anna and The Barbies – 21:00

2020.08.20. Radics Gigi – 21:00

2020.08.21. Caramel – 21:00

Balaton környéki programok!

  • Hooligans koncert – Szigliget

Augusztus 14., péntek 20:00 – Gasztroplacc, Szigliget

Jegyár: 4.000 Ft.  A jegyeket 2020. augusztus 5-től lehet megvásárolni a Tourinform irodában vagy online.

  • Bor7 Badacsonyban 2020

„Hazánk egyik legrégebbi és legnagyobb fehérbor-termelő vidéke, a balatoni borok fellegvára, Badacsony. A vulkanikus talajról származó badacsonyi boroknak egyedi karakterük van. Nem véletlen, hogy a Badacsony borát az istenek nektárjának nevezik.”

Gasztronómia, kulturális programok, könnyűzenei fellépők és csodálatos borok a Bor7 Badacsonyban rendezvényen 2020. július 30. és augusztus 23. között.

További információk és fellépők: https://csodalatosbalaton.hu/programok/gasztro-programok/bor7-badacsonyban-2020/

augusztusi-programajánló3-egyetemistak-magazinja

  • Festetics Vágta 2020 – Gyenesdiás

Tizenegyedik alkalommal ad otthont 2020. augusztus 16-án Gyenesdiás a Festetics Vágtának, a Nemzeti Vágta regionális előfutamának. A programokban a fő irányvonal természetesen a ló és a lovas kultúra, de számos új programmal színesítik a versenynapot Gyenesdiáson, a Faludi-síkon kialakított versenypályán. A programok között lesznek olyan versenyszámok is, mint a kocsitoló verseny, de a lovak mellett a kutyák is rivaldafénybe kerülhetnek egy kicsit, a Keszthelyi Kutyasuli jóvoltából.

Időpont: 2020. augusztus 16.

augusztusi-programajánló4-egyetemistak-magazinja

  • Electric Garden 2020 – Keszthely

A keszthelyi Festetics-kastély parkja 2020. augusztus 16-án második alkalommal ad otthont az Electric Garden rendezvénynek, a minőségi elektronikus zene képviselőinek. A 2019-es „próbaeseménynek” köszönhetően a Festetics-kastély újból megnyitja kapuit a szórakozni vágyók előtt. Az érdeklődésnek és a lelkesedésnek köszönhetően a szervezők kibővítik a program lehetőségeinek skáláját és idén már hajnali négyig látogatható az esemény, immár két helyszínen is.

  • Borhetek 2020 – Balatonfüred, Tagore sétány

A balatonfüredi Tagore sétány a Balaton-part egyik ékessége. Ezen a gyönyörű fák övezte úton van lehetőségünk megkóstolni augusztus 7. és 30. között a borvidék közel 300 féle borait a Borhetek alatt. A megnyitóra augusztus 7-én kerül sor, 19:00-kor. Mindennap koncertek várják az érdeklődőket, amik legkésőbb éjfélig tartanak. A kisebb programok a borházak között található színpadokon kerül megrendezésre.

További információk és a fellépők listája: https://csodalatosbalaton.hu/programok/gasztro-programok/borhetek-2020-balatonfured/

Ti hova akartok idén nyáron mindenképpen eljutni? Írjatok nekünk további ötleteket!