Amikor nem beszél, de minden az arcára van írva… újra ARC kiállítás Budapesten

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Idén a XI. kerületi Bikás Parkban került megrendezésre 20. alkalommal a közérzeti pályázat alkotásaiból válogatott plakátkiállítás. Az 504 x 238 cm-es óriásművek célja a „történet átadás, az érzelemleírás és kiváltás”, foglalta össze dióhéjban bemutatkozó kisvideójában Sipos Zoltán, a pályázat második helyezettje. A kiállítás szabadtéren várja a kíváncsi szemeket és november 1-jéig bármilyen napszakban ingyenes látogatható.

Pár napja határoztam el, hogy ezt nekem is látnom kell. Szerencsére csakhamar a hatalmas plakátokat tartó állványok labirintusában találtam magamat. Az első alkotás előtt megállva összeráncoltam a szemöldökömet, a másodiknál helyeslően bólogattam, a harmadiknál kicsit értetlenül néztem (nem igazán tudtam, hogy mit is akar ábrázolni), a negyediknél a könnyeimet törölgettem annyira nevettem, az ötödiknél elkomorodva ráztam a fejemet és azt gondoltam „ez sajnos mennyire igaz”, a hatodiknál pedig hevesen tiltakoztam magamban, hogy „én erről aztán teljesen máshogyan vélekedem”, majd ez így ment tovább és tovább az utolsó kiállított pályamunkáig, míg ki nem értem az útvesztőből.

Az újságírókból, slammerekből, zenészekből, médiakommunikációs szakemberekből álló 20 fős zsűribizottság 766 beküldött plakátötletből választotta ki a legjobbakat, kimondottan azokra a kreációkra fókuszálva, amelyek igazán képesek hatni ránk, mégpedig napjaink aktuális kérdéseire, témáira, problémáira, eseményeire reflektálva, leginkább úgy, hogy görbetükröt tartanak a társadalmunk vagy önmagunk elé. A három legjobb műalkotás mellett a „legkedélyborzolóbb plakát” az úgynevezett Borz-díjas kép is helyet kapott.

Te melyik transzparens előtt állva érezted azt, hogy végre itt szerepel kézzelfoghatóan az, amit sosem tudtál vagy mertél megfogalmazni? Ha volt ilyen pillanatod, akkor november 1-jéig a plakátokon található QR kód segítségével, vagy akár online módon a kedvencedre kattintva szavazhatsz is, és elérheted, hogy a választottad közönségdíjas alkotásként, minél több ember figyelmét felkeltse.

EZT OLVASTAD MÁR?  Célok módszeresen