“Alig várom a csütörtök délutánt, hogy teljes legyen a fellélegzés.” – Ilyen volt a 2021-es emelt szintű kémiaérettségi

+1
2
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0

Tisztán él bennem az emlék, amikor 2 évvel ezelőtt, egy napsütéses reggelen, matrózblúzban, egy üveg vízzel, csokival, sok gyümölccsel, számológéppel és rengeteg tollal felszerelkezve elindultam a kollégiumból, hogy az utolsó előtti írásbeli érettségi vizsgát, az emelt szintű kémiaérettségit is teljesítsem. Annak ellenére, hogy tanáraim szakmailag és lelkileg is alaposan felkészítettek rá, valamint a vizsgát ismerős környezetben, szeretett gimnáziumom falai között írhattam, rettenetesen izgultam. 

A tegnapi napon, 2021.05.11-én reggel 8 órától zajlottak az írásbeli kémiaérettségik közép és emelt szinten egyaránt. Az érettségizőknek a megszokottak szerint 9 feladatot kellett teljesíteniük. A feladatsor az esettanulmány és kísérletelemzés mellett 4 számításos feladatot is tartalmazott. A pontos feladatsort és a javítókulcsot a mai nap folyamán ide kattintva tudjátok megnézni.

Kis Zsuzsanna, a dunaföldvári Magyar László Gimnázium végzős tanulója így nyilatkozott a mai emelt szintű írásbeli kémiaérettségiről: Összességében nekem egy pozitív élmény volt, nehezebbre számítottam. Természetesen voltak gondolkodtató feladatok, nem egy átlagos feladatsor volt, de jártam a féléves előkészítőre az orvosira már tavaly is, ahol lényegre törően a típusfeladatokat gyakoroltuk. Az ott szerzett tudást jól tudtam hasznosítani az egész vizsga alatt, valamint gimiben is alaposan felkészítettek minket. Kicsit megkönnyebbültem, ugyan még a biosz hátra van, de már alig várom a csütörtök délutánt, hogy teljes legyen a fellélegzés. 

Jómagam és a PEM minden munkatársa nevében sok erőt, kitartást és további sikeres érettségi vizsgákat kívánok minden érettségizőnek! 

Remélem sokatokkal találkozunk jövőre a PTE-n!

Amennyiben szívesen olvasnátok még cikkeket az érettségi témájában, ide kattintva megtehetitek. 

 

 

Kiemelt kép forrása