Adventi készülődés-interjú Takácsné Szép Viktóriával, a Victory Decor megálmodójával

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

2020.11.29. Kevesebb mint egy hónap van vissza karácsonyig és egy év után végre újra meggyújthatjuk az adventi koszorú első gyertyáját. A karácsonyi időszak kétségkívül az egyik legszebb időszaka az évnek (főleg egy ilyen rosszul sikerült és változatos időszakban). Az esztendő ezen szakaszában a családé és a fényes díszeké a főszerep.

Mindenki igyekszik minél többet a családjával lenni, bepótolni az elmaradt közös időt. Ebben a 4 hétben az emberek általában számot is vetnek, magukba szállnak, átgondolják a kapcsolataikat embertársaikkal, és igyekeznek az „elhanyagolt” ismerősökkel újra felvenni a kapcsolatot. A díszek, mint már korábban említettem szintén fontos szereplők decemberben. Mindenki a saját ízlése szerint díszíti fel a házát. Valaki maga készíti a fényes gömbökkel megpakolt koszorúkat, valaki elkészítteti másokkal, sőt valakinek a hivatása, hogy másoknak örömet okozva asztaldíszeket, ízléses kopogtatókat, koszorúkat gyártson megrendelésre. 

Ilyen hivatásos dekoratőr a legidősebb nővérem is, Takácsné Szép Viktória, aki már több éve okoz örömet vevőinek a munkáival. 3 éve már, hogy elindította a vállalkozását Victory Decor néven. Munkáit facebookon reklámozva ismerhette meg a közönség. Webshopjában az ország bármely pontjára megrendelhető kopogtatókat, alkalmakhoz illő asztaldíszeket lehet vásárolni. Mivel a legnagyobb díszítési szezon karácsony előtt van, ezért interjút készítettem vele a munkájával és az ő adventi időszakával kapcsolatban   

Hogyan született meg a Victory Decor?

Takácsné Szép Viktória: Már a családnak is készíttettem a vállalkozás előtt asztaldíszeket, de akkor még nem gondolkoztam azon, hogy főállásként alkossak. Amikor eldöntöttem, hogy komolyabban szeretnék lakás és virágdekorációkkal foglalkozni, akkor már biztos voltam benne, hogy saját magam főnöke szeretnék lenni. Így úgy gondoltam, önálló vállalkozóként vágok bele. A neve az természetesen a nevemből adódik. Időközben, hogy tudásomat tágítsam és mindent el tudjak készíteni, amit megtervezek, csokorkötő és esküvői dekoratőr tanfolyamot is elvégeztem.

 

Milyen tematikában szoktál díszeket gyártani? Honnan jönnek az ötletek?

Takácsné Szép Viktória: Időszaknak megfelelően készítem díszeimet. Az évben sok olyan alkalom van, amire tematikus dolgokat készítek, ilyen például a nőnap, anyák napja, karácsony és a mindenszentek. A munkáimat legfőképpen ezek az ünnepek határozzák meg. Ezek mellett megrendelésre is dolgozom, így a vevőim meghatározhatják a dísz kinézetét, de általában bíznak az ízlésemben és csak minimális támpontokat adnak meg, például színeket, formákat, különleges alkotóelemeket. Az ötletek a sajátjaim, viszont pinterestet is szoktam néha használni, hogy inspirációt gyűjtsek. Egyre több olyan ötletem van, amit még sehol sem láttam az interneten, ezekre nagyon büszke is vagyok.

 

 

Milyen egy jó, minőségi dísz számodra? Mik az idei trendek?

Takácsné Szép Viktória: Egy jó dísznek a legfontosabb tulajdonsága, hogy maradandó. Van olyan díszem, ami már 4 éve az asztalomat díszíti, és ismerősöktől is kapok néha képeket, hogy még mindig az 1-2 éves munkáimat rakják ki az ajtóra. Odafigyelek az újrahasználhatóságra. Az adventi koszorúkra mindig cserélhető gyertyát rakok, hogy több éven keresztül is használható legyen. Olyan díszt is csinálok, ahol a gyertya üveg tartóban van, így csak teamécsest kell újat venni hozzá. A minőségi dísz, minőségi alapanyaggal kezdődik. Például sosem használok műanyag alapanyagot, csak üveget. Ez alól a csillámos gömbök kivételek, de nálam azok se műanyagok, hanem hungarocell alapúak. Mostanában nagy trend lett a led izzókkal felszerelt asztaldísz, így ezekhez is igyekszek alkalmazkodni. Fontosnak tartom, hogy ezeknél díszeknél a vevő könnyen hozzáférjen az elemekhez, és így csak elemet kell cserélni bennük, ha lemerülnének. 

Ismered a vevőidet? Milyen érzéssel tölt el egy-egy visszajelzés?

EZT OLVASTAD MÁR?  Do It Yourself karácsonyi ajándék ötletek

Takácsné Szép Viktória: Egyre több a visszatérő vásárlóm, de mivel az ország egész területén elérhető vagyok, az országos csomagküldésnek köszönhetően ezért a vevőim nagy részét sajnos nem ismerem a nagy távolság miatt. Eleinte természetesen az ismerőseim, Nagykanizsa környékén élők vásároltak, de mivel mindenszentekkor az online felületen kívül a városi piacon is árulok, elterjedtek a termékeim a városon kívül is. Nem volt még sose elégedetlen vásárlóm, aminek rendkívül örülök. Mindig jó érzéssel tölt el, hogy maradandót alkottam az otthonukba, amire minden nap rápillanthatnak és boldogabbak lehetnek tőle. Karácsonykor mindig kedveskedek a vásárlóimnak, tavaly illatos viaszkockát, idén pedig hűtőmágnest is csomagolok a díszek mellé. Tavaly megrendeztem az első workshopomat, ahol a vevőimnek megtanítva saját maguk készíthették el a karácsonyi grincsfájukat. Sajnos az idénre tervezett alkalmakat nem sikerült megtartani a vírushelyzet miatt, amit bánok, hiszen így még közelebb tudok kerülni a vásárlóimhoz.

Mit jelent számodra az adventi időszak? Hogyan szoktál készülni rá?

Takácsné Szép Viktória: A családdal töltött idő fontossága jut eszembe először. Minden évben feldíszítem a házunkat, illatos viaszkockákkal, karácsonyi témájú kopogtatóval, asztaldíszekkel. Körülbelül 3-4 évvel ezelőtt már egy hónappal karácsony előtt fel volt díszítve a lakás, viszont az utóbbi években inkább az utolsó napokra marad a készülődés. Természetesen az adventi koszorú a mi asztalunkon is megtalálható. Személy szerint fontosnak tartom, hogy a kislányommal együtt gyújtsam meg a gyertyákat minden vasárnap este. 

 

Képek forrása: Petra Nadudvari Artworks