Adománygyűjtést szervez a Sporttudományi és Testnevelési Intézet a TTK-n

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

„Most rajtunk a sor, segítsük az egészségügyben dolgozókat!” – hangzott el a hét folyamán közzétett felhívás a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának Sporttudományi és Testnevelési Intézete (STI) által, a hivatalos Facebook oldalukon, miszerint adománygyűjtésbe kívánnak belekezdeni, felkérve a PTE-TTK munkatársait és hallgatóit.

Helyszínt tekintve, a Pécsi Koronavírus Ellátó Központba (KEK) szervezik az adományok eljuttatását. Mindezt a kitartó, elkötelezett egészségügyi dolgozók (orvosok, ápolók, gyógyszerészek és most már gyógytornászok is) felé irányulva szorgalmazzuk. A kialakult járványhelyzet okán időhiánnyal küzd a magyar egészségügyi munkaerő (amely csekély, fáradékony, és nem pótolható), hiszen sokszor lehetőségük sincs táplálék- és folyadékbevitelre. Másik PTE-s jótékonykodásról korábbi cikkükben olvashattok. Ezúton, az STI támogatást szeretne nyújtani nekik, rövid idő alatt elfogyasztható, gyors energiaforrást biztosító étel és ital formájában. „Mutassuk meg, hogy mi is képesek vagyunk tenni azokért, akik értünk tesznek nap, mint nap!” – e szavakkal bíztatja az Intézet dolgozóit, hallgatóit, hozzátartozóit. 

Milyen jellegű fogyasztható termékekre számít a Sporttudományi és Testnevelési Intézet az alábbi segélyprogramban a PTE-TTK dolgozóitól, hallgatóitól?  

Kizárólag külön, egyesével becsomagolt, bontatlan tartós termékekben reménykednek, mint a:

  • kávé
  • édesség (csokoládé, keksz stb.)
  • levesporok
  • sós és édes csomagolt sütemények
  • kisdobozos üdítők
  • stb.

Az adományok leadási határideje: 2020. november 30. (hétfő) 12:00 óra. 

Az adományok leadásának helyszíne: 7624, Ifjúság útja 6., PTE-TTK Papp Gábor Sportcsarnok

Információ hiányában, vagy kérdés felmerülésénél az alábbi link áll rendelkezésetekre: https://www.facebook.com/ptettksport/posts/3207570142686945, továbbá az Intézet e-mail elérhetősége a következő: ptettksti@gmail.com

„Köszönjük, hogy adományoddal támogatod az egészségügyben dolgozók mindennapjait! EGYÜTT, EGYMÁSÉRT!” – PTE-TTK STI

Forrás: Pexels, PTE-TTK STI hivatalos Facebook oldala