efott-segitseg

Adománygyűjtést szervez az EFOTT és a HÖOK!

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Magyarországon (is) a jelenlegi koronavírus-helyzet miatt a kormány rendelkezései alapján iskolák, óvodák, fürdők, színházak, éttermek stb. bezárása, sok munkahely esetén az otthoni munkavállalásra való átállás, illetve a boltok nyitva tartási idejének rövidítése (kivéve élelmiszerbolt, patika)  mellett az elkövetkezendő hetekben megrendezésre kerülő eseményeket is sorra lefújták, vagy elhalasztották.

Ezáltal számos fiatalban ( köztük bennem is) felmerülhet a kérdés, hogy mi lesz a nyáron tartandó fesztiválokkal. Van esetleg bármi esély arra, hogy addig ha nem is tűnik el a vírus, de esetleg nagymértékben „csökken” a terjedése? Nos, ezt sajnos senki nem tudja előre megmondani, azonban a napokban az összes nagyobb  fesztivál, a Volt, a Balaton Sound, a Sziget, a Strand Fesztivál és természetesen az EFOTT is bejelentette, hogy reményeik szerint idén nyáron az eredetileg meghatározott időpontokban fogják megrendezni imádott fesztiváljainkat.

SEGÍTSÉG

Mindezek mellett az EFOTT szervezőcsapata és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) tagjai amellett, hogy átálltak az otthoni munkavállalásra, közösen azon tanakodtak, hogy hogyan segíthetnék az egészségügyben dolgozók munkáját, illetve mivel támogathatnák a kórházakat, a betegek ellátását. Ezért a mai nap folyamán bejelentették, hogy az EFOTT és a HÖOK nevében felajánlanak 1.000.000 forintot a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítvány számára, ugyanis elsősorban ez a kórház felel a koronavírussal fertőzött betegek ellátásáért.

Így mind az EFOTT, mind a HÖOK közösségi oldalán arra szeretné megkérni a  fesztiválozókat, hogy aki teheti, akár egy kis összeggel támogassa ezt az alapítványt, ugyanis minden segítség fontos. Természetesen egyeztettek a kórházzal és alapítványával, így a beérkezett összeget a kórház a dolgozók munkájának könnyítésére, védőeszközök és a betegek ellátását szolgáló létfontosságú eszközökre fordítja. Véleményem szerint ez egy nagyon jó kezdeményezés, ugyanis a napokban nagyon gyorsan nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma az országban, így elengedhetetlen a megfelelő számú védőeszköz, illetve védőberendezés, hiszen ha ezek nincsenek meg, a betegek gyógyulása kétségessé válik, valamint a dolgozók is nagyobb veszélynek lesznek kitéve.

Végezetül pedig, ahogy a fesztiválok szervezői is írták, lehetőleg maradjunk otthon, kerüljük a tömeget, ugyanis csak így tudjuk mérsékelni  a vírus terjedését. Alább találjátok az utalással kapcsolatos információkat: Kedvezményezett neve: Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítvány Bankszámlaszám: 11705008-29919907 Közlemény (opcionális, így követhetjük az összefogás mértékét): segítsünk együtt Addig is vigyázzatok magatokra, pihenjetek sokat!