A test ördöge – Kiállítás-ajánló

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

A Pécsi Galéria A test ördöge című kiállítással jelentkezett, melynek belépési alsó korhatára a betöltött 18. életév. A tárlat már a reklám anyagában jelzi az érdeklődők számára, hogy nem csupán a kiállítás feszegeti a határokat, hanem önmagában a mondanivalója is.

A Pécsi Galériában szeptember 25-én nyílt meg a felnőtteket megszólító tárlat, mely bizonyos szempontból örök gondolatokkal foglalkozik, hiszen a test és szellem kérdései már régi korok filozófusait is érdekelte, azonban a kiállítás három művésze – Győrffy László, Kis Róka Csaba és Szöllősi Géza – felkavaró, reflexív kiállításélményt ígér:

„Az anyag, a test és a szellem kettősségét, a fájdalom és a gyönyör egymásba átcsapó, olykor alig-alig elválasztható állapotait, a bűn és erény filozofikus kérdéseit is felveti Győrffy László, Kis Róka Csaba és Szöllősi Géza kimondottan felnőtteknek szóló, közös kiállítása, amely szeptember 25-től látható a Pécsi Galériában.”[1] – írják a megnyitó Facebook eseményének hasábjain a szervezők.

A test kiszolgáltatottsága számos fórum témája, azonban fontos, hogy ne csupán jogi és szoros etikai keretek között essen róluk szó, s a három alkotó munkái a reflexióra kívánják sarkallni valamennyi látogatót: „Felkavaró, meghökkentő, komfortzónából kimozgató kiállításról van szó, ami garantáltan nyomot hagy és továbbgondolásra sarkall. Nyitottak az extravagáns kifejezési lehetőségekre, a határok feszegetésére, amelyek már-már a horror sajátos esztétikáját fogalmazzák meg. „[2] (Facebook esemény)

 

A határfeszegető tárlat szeptember 25-től november 22-ig tekinthető meg a Pécsi Galériában. A test ördöge című anyag tehát elmélyülésre sarkall a test és szellem határai mentén, s az is biztos, hogy a nem mindennapi témaválasztás érzékenysége rendhagyó a kortárs palettán.

További részletek a galéria honlapján.

 

 

 

[1]  A facebook esemény az alábbi linken érhető el

[2] A beharangozó teljes szövege az alábbi linken érhető el.

EZT OLVASTAD MÁR?  REFLEX – Virtuális kiállítás ajánló

Képek: Tóth László