A padlás

Ingyen megtekinthető most: A padlás – Pécsi Nemzeti Színház

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

A Pécsi Nemzeti Színház az archiválási szándékkal rögzített anyagát A padlás című musicalből, Youtube csatornáján pár napig elérhetővé tette mindenki számára.

2020. március 25-én tartották volna a 150. előadásukat a Pécsi Nemzeti Színház színészei A padlás című musicalből, de a koronavírus-járványra való tekintettel az előadás természetesen elmaradt.

Noha a függöny a vírushelyzet miatt nem gördülhetett fel, Böhm György rendezése így is magyar színháztörténeti rekorder, hiszen ilyen szériát még nem ért meg egyetlen vidéki színház előadása sem – írja a Fidelio.hu.

REKORD

A Színháztörténeti Intézet megerősítette, hogy olyan még sohasem fordult elő, hogy egy vidéki színház nagyszínpadi előadását 150-szer (de még 145-ször se) tűzzék műsorra sikerrel. A 145. előadás volt az utolsó még februárban. A rekord már ezzel a számmal is megdőlt.

A magyarországi ősbemutatót a Vígszínházban tartották, a rendezőnek ehhez a produkcióhoz is személyes emlékei fűződnek:

Harmincvalahány éve, A padlás bemutatásának idején, éppen a Vígszínházban és környékén sertepertéltem. Talán másodállású dramaturg voltam? Meg nem mondom! Csak arra emlékezem, hogy ott voltam.”

Sokszor ültem bent a darab próbáján, pedig álmomban sem hittem volna el, ha valaki azt mondja, hogy valaha rendezni fogom, és színházi rekord is születik majd ebből a rendezésemből.

“Az a szerencsém, hogy olyan remek színészek játsszák, akik a barátaim is” 

– emeli ki Böhm György a szereplőgárdát: Fekete Gábor, Györfi Anna, Füsti Molnár Éva, Götz Attila, Takaró Kristóf, Stubendek Katalin, Urbán Tibor, Koncz Péter, Harka Máté, Tóth András Ernő, Stenczer Béla, Józsa Richárd, Rubind Péter.

Kiemelt kép forrása: Pécsi Nemzeti Színház