A MIK dékánja a Misina Ötletbörze zsűrijében -Szavazz te is, hogy mi legyen a TV torony környékén

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata nyílt ötletbörzét hirdetett a Misina tető hatékony fejlesztése érdekében. Ennek célja az volt, hogy a város lakói ne csak általános véleményt tudjanak megfogalmazni a fejlesztéssel kapcsolatban, hanem saját észrevételeikkel, javaslataikkal és ötleteikkel tevékeny részeseivé is váljanak a hatékony pécsi beruházásoknak. Lehetőség szerint nyújtsanak javaslatokat a Misina tetőhöz kapcsolódó beruházások alakítására és olyan fejlesztés jöjjön létre, amely nemcsak folyamatosan vonzza látogatókat, de gazdaságilag is fenntartható és illeszkedik a befogadó környezethez. A végső cél olyan építészeti, környezetrendezési fejlesztés kialakítása, amelynek révén az épület és annak környezete egész évben használható a pécsi lakosság és a turisták által egyaránt.

A tavaly szeptember végi határidőre összesen 35 ötlettervet küldtek be. Annak érdekében, hogy az ötlettervek kiválasztása során minél szélesebb szakmai szempontrendszer érvényesüljön, egy 8 fős bíráló bizottság értékelte a beküldött terveket, és kidolgozta azt a három koncepciótervet, melyre most online szavazással lehet voksot tenni. A zsűriben Karlovecz Zoltán, Pécs Város Főépítésze mellett helyet foglal Prof. Dr. Medvegy Gabriella, a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar dékánja is.

A szavazásra bocsátott koncepció a korábban beérkezett pályaművek közül kiválasztott 5 legjobb ötletterv alapján készült. Ezek már formai és tartalmi szempontból is megfelelnek a pályázat előírásainak, továbbá tartalmazzák azokat az igényeket, amelyeket a Pályázók megfogalmaztak. A 3 koncepcióterv közül a város lakossága – ide értve az egyetemi társadalmat is – még négy hétig, nyilvános szavazáson választhatja ki a számára legjobban tetszőt.
Hírünk publikálásakor az “aktív” és a “családi” terv szinte megegyező számú szavazattal, fej-fej mellett vezet. A harmadik, “interaktív” jelzőt viselő koncepció ezektől nagyon lemaradva harmadik.

Szavazni pedig ide kattintva tudsz.