A magyar monolit története

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Ha aktív 9gag, Reddit, vagy Twitter felhasználóként böngészed az internet különböző bugyrait, akkor már egészen biztosan szembe került veled a világszerte felbukkanó 3 méter magas fémoszlopok híre. Vajon mik lehetnek ezek a titkos és rejtélyes megjelenésű monolitok, amelyek az USA-beli Utah államból, Románián át, egészen a mi kis hazánkig is megjelentek?

A történet ott kezdődött, hogy az amerikai Utah állam sziklás, kietlen pusztaságában egy figyelmes turista felfedezett egy közel 3 méter magas tiszta fémből álló oszlopot. Az események 2020 novemberében kezdődtek, de a hír villámsebesen terjedt. Mivel senki nem tudta, hogy ki, és miért rakta őket erre a helyre, nagyon hamar elkezdett mindenféle teória és konteó keringeni körülötte, így nyilvánvaló volt, hogy világszám lesz! Csak hogy a kedvencek közül szemezgessünk egy kicsit: volt, aki szerint az őseink helyezték el évezredekkel ezelőtt az oszlopot az égi isteneknek; volt, aki azt gondolta, hogy egyenesen az űrlények hozták el nekünk és ez valamiféle eszköz, amivel kijelölték a Föld egy fontos pontját. Természetesen sokan vitatták ezt, és valószínűbbnek tartották, hogy csak pár jókedvű ezermester építette oda. Igen ám, de a kérdés nyitott maradt, ugyanis senki nem tudta, hogy mikor is került a helyére. A Google Maps és a Google Earth frissítéseit felhasználva kiderült, hogy az elmúlt 5 esztendőben jelent meg az oszlop. Mielőtt bárki is kiderítette volna a teljes igazságot, egy újabb megdöbbentő hír rázta meg az internet népét, ugyanis találtak egy újabb háromszög alakú oszlopot, nem máshol, mint Romániában! A méretei és a kinézete is majdnem tökéletesen egyezett, hiszen az az első is 3 méter magas volt. Igaz itt már látszott, hogy ez nem minőségi másolat volt, mert feltűnően rossz minőségű volt a fényezése. Az oszlop hamar el is tűnt, de mielőtt feledésbe merült volna a történet, Californiában is találtak egyet, ez viszont a teljesen tökéletes mása volt az eredeti Utah állambelinek. Tovább terjedtek a pletykák, hiszen ez már a harmadik volt a közelmúlt történetében és többeknek feltűnt a szinte abszurd hasonlóság a 2001: A Space Odyssey c. filmmel kapcsolatban. Ebben az idegenek első kommunikációja a földlakókkal ugyanígy, rejtélyes fémoszlopokkal történt. Persze ez csak az ufó hívők kedvelt elmélete volt. Azóta további két újabb monolit jelent meg a világon, ez egyik Pennsylvaniaban, a másik pedig kishazánkban, azon is belül Budapesten!

Nos, a magyar monolit szintén az interneten lett felkapott, még a Telex is írt cikket belőle, igaz azóta, mint kiderült igencsak hiányosan néztek utána a hivatalos adatoknak. Ők magyar utánzatként könyvelték el az oszlopot, mert üreges volt a belseje, bezzeg az amerikai…! Egy kis utánajárással tudni lehet, hogy már a legelső monolit is üreges volt belülről, és szó sem volt tömör fémről. Mindenesetre a szintén 3 méter magas monstrum Rákospalotán jelent meg egy hatalmas mezőn. Hamar bevonzotta a tekinteteket, és kutyasétáltatók százai zarándokoltak el megtekinteni. Magyarország híre azonban akkor terjedt el igazán az interneten, amikor Arató András, vagy ismertebb nevén Hide the pain Herold rakott ki egy posztot a Facebookra, ami ezután a 9gagen a legfelkapottabb képek közé került be néhány napra. Időközben a szegény magyar gyártmányt sokan bántották, matricázták, rugdalták, és próbálták kidönteni, sikertelenül. Sajnos így néhány nappal később az oszlop már megdőlt, és nem nyújtott már olyan fantasztikus látványt, mint azelőtt.

A breaking news viszont december 18-án érkezett, amikor is Pamkutyáék közzé tettek egy videót Youtube-on, ahol egy az egyben leleplezik magukat és bemutatják, hogy ők hogyan készítették el az építményt. Nagyon precízen dolgoztak, és centiről centire másolták le az eredetit, a fémlapoktól kezdve a szegecsek mennyiségéig. Biztosra mentek, ugyanis nem akarták, hogy lába kéljen az oszlopnak, így 3 darab egy méter mélyre érő talapzattal rögzítették a földhöz!

Magyarországon ugyan kisebb figyelmet kapott, viszont mindenképpen fontos ebben a témában azt is részletezni, hogy időközben az insider.com is közzétett egy speciális videót arról a csapatról, akik az eredeti Utah-állambeli monolitot építették és helyezték ki. Mint ahogy ők is elmondják, ezt majdnem 5 éve csinálták, és direkt olyan helyet kerestek, ami nehezen fellelhető, így okozva igazi meglepetést. Nem tudunk mit mondani, ez a kis hír végre úgy robbant be 2020 végén, hogy valami kis rejtéllyel koronázza meg ezt a nagyon hosszú évet!

Ha érdekel több információ a monolitokról, és szereted Pamkutyáékat, akkor nézd meg a videójukat, ahol ők is elmondanak mindent, amit erről a témáról még tudni érdemes!