eb_euro2020-nemetorszag-magyarorszag-pecsi-egyetemistak

Emelt fővel búcsúzhat a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságtól

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

A 2020-as UEFA Európa-bajnokságon a magyar labdarúgó-válogatott Németország ellen mérte össze erejét a müncheni Allianz Arénában. Különösen fontos volt a mai mérkőzés, ugyanis a továbbjutásért kellett megküzdeni. A kezdő csapatunk a korábbi magyar-francia mérkőzéshez hasonló módon került felállításra, s ezenfelül felépülését követően Szalai Ádám is pályára állhatott. Visszatérését egy meseszép csukafejes góllal tette emlékezetessé a 11. percben, így az első félidőben a bizonyos Rossi-csapat vezetett.

Ezt követően eseménydús meccset kísérhettünk figyelemmel, a német Kai Havertz a 66. percben kiegyenlítette az állást egy szerencsétlen kapushiba miatt. Hiába javított Németország, két perc elteltével Schäfer András újabb előnyhöz juttatta a magyar csapatot. Összesen 84 percig vezetettek labdarúgóink, majd Leon Goretzka góljával 2-2 lett a mérkőzés végeredménye a 2014-es világbajnokok ellen. Ezzel a válogatottunk hősies küzdelmet követően búcsút kell intsen az Európa-bajnokságtól. Magyarország így két ponttal a negyedik helyen zárt az F-csoportban.

magyarorszag-eb-2020-2021

A Münchenben zajló rendezvénnyel párhuzamosan Magyarországon lebonyolított francia-portugál mérkőzésnek szintén 2-2 lett az eredménye, ahol a portugál Cristiano Ronaldo és a francia Karim Benzema vitték hátukon csapataikat.

Köszönjük a válogatottnak az élményt, köszönjük fiúk!

forrás: 1