5 nő, aki nem tudta, hogy sorozatgyilkoshoz ment férjhez

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Hybristophilia egy diagnosztizált betegség neve, mikor valaki vonzódik egy veszélyes emberhez, így például egy sorozatgyilkoshoz is. Leggyakrabban nőknél fordul elő, de a diagnózist felállítani nem minden esetben könnyű. Léteznek ugyebár nyilvánvaló esetek, mint például az a nő, aki a hírhedt Ted Bundyba szeretett bele, miközben a férfi a rácsok mögött töltötte megérdemelt büntetését. Viszont, sokan azt állítják, nem tudták kit választottak örök társnak.

Paula Rader, egy 10 emberrel végző gyilkoshoz ment feleségül: A nő 1971-ben kötötte életét össze Dennis Raderrel, aki kevesebb, mint három év elteltével végzett is első áldozataival, aki nem volt más, mint az Otero család. Különös kegyetlenséggel mészárolta le az édesanyát, az édesapát és két gyermeküket. Ettől a pillanattól kezdve a férfi nem tudott leálli. Rendszeresen szemelt ki magának különböző áldozatokat, miközben gúnyos leveleket küldözgetett a rendőrségnek. Ekkor nevezték el Radert BTK gyilkosnak, ami egy, a bind, torture, kill szavakból álló mozaikszó, mely szavak jelentése: kötözés, kínzás, gyilkolás. Ezek a szavak jellemezték ugyanis leginkább a módszerét. Végül 2005-ben végre letartóztatták, és tízszeres életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. Paula még ebben az évben beadta a válókeresetet. De vajon Paula tényleg ne jött volna rá a több mint harminc év alatt, hogy egy gyilkoshoz ment hozzá? Pedig 1977-ben megtalálta férje egyik versét, amelyben brutális részletességgel ír egy nő fuldokolásának folyamatáról…

Linda Yates, feleség egy 16 áldozatot maga mögött hagyó férjnek, Robert Lee Yates Jr-nek: 2000 áprilisában, 16 ember megölésének alapos gyanúja miatt tartóztatták le az említett férfit, aki az első áldozatával 1975-ben, míg az utolsóval 1998-ban végzett. A felesége tagadta, hogy tudott volna férje másik személyiségéről, ugyanis ő abban a hitben élt, hogy az esti kimaradások egy szerető miatt vannak. Ezt pedig alátámasztotta a rengeteg bankszámlakivonat, amit a férfi hónapról-hónapról rendszeresen elégetett. Linda még akkor sem gyanakodott gyilkosságra, amikor észrevette, hogy férje egy falba fúrt lyukon keresztül figyelte szomszédjait aktus közben. Ő volt a legjobban megdöbbenve, amikor a rendőrök végre elvitték férjét mint gyilkost, de akkor döbbent csak meg igazán, amikor a rendőrségtől azzal az információval hívták, hogy az egyik áldozatot a saját hálószobájuk ablaka alatt találták meg elásva. Robert Lee Yates jelenleg siralomházban van.

 

Julie Baumeister, akinek a férje, Herb Baumeister hivatalosan 11, de a gyanú szerint 20 áldozattal végzett: Julie igencsak meglepődött akkor, amikor kisfia 1994-ben egy emberi koponyát mutatott fel neki, amit a családi házuk kertjében talált játék közben. A gyerek aztán odavezette az édesanyát arra a helyre, ahol a koponyát találta és ott további csontok kerültek elő. Miután férje, akivel ekkor már 23 éve voltak házasok, hazatért a munkából, faggatni kezdte. Ő azzal intézte el a történteket, hogy ez egy emlék édesapjától, aki orvos volt, és miután édesapja meghalt, ide temette a ráhagyott csontvázat. Julie ugyan szokatlannak tartotta a magyarázatot, de tudomásul vette azt és hosszú évekig nem is beszélt erről senkinek. A csontoknak azonban ezt követően nyomuk veszett. Majd később, 1996-ban a rendőrség beállított a házaspárhoz és az eltűnt, homoszexuális férfiakkal kapcsolatban kérdezősködtek. Miután elmentek, a férj összecsomagolt és egy külföldi útra indult munkaügyben. Az otthonmaradt feleséget azonban nem hagyta nyugodni az évekkel korábban fellelt csontváz és engedélyt adott a rendőrségnek arra, hogy felássák az egész kertjüket. Ezt követően 11 homoszexuális férfi csontvázát találták meg a ház körül, de a rendőrség további 9 ember eltűnését is Herb számlájára írta. A férfi soha többé nem tért haza külföldi útjáról, és később Kanadában öngyilkos lett, miközben még folyt a nyomozás az ügyben.

EZT OLVASTAD MÁR?  PTE ETK – Sportquiz

sorozatgyilkos-felesegek2-egyetemistak-magazinja

Carole Hoff férjének, John Wayne Gacy-nek 33 gyilkossága ismert: Carole-nak sikerült feleségül mennie az Egyesült Államok egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosához anélkül, hogy bármit is sejtett volna. Házasságuk csupán négy évig tartott, de ez alatt az idő alatt nyilvánvalóvá vált, hogy a férfinek durva dühkitörései vannak és elismerte, hogy homoszexuális. Mindeközben a szomszédok felfigyeltek a házat körülvevő szörnyű bűzre, amiről eleinte a férfi azt állította, hogy egy döglött állat, ám később kiderült, hogy egy férfi bomló teste volt az, amit a ház kertjében temetett el, de éppenséggel ez az a másik férfi holtteste is lehetett volna, aki a garázsfeljáró alatt kapott helyet. Miután elfogták a férfit, beismerte, hogy ezt a két áldozatát azért ölte meg, mert nem tudta elviselni, hogy felesége elhagyta őt. Ezeket a gyilkosságokat még további 31 másik követte. 1978-ban fogták el Johnt 33 fiatal férfi megerőszakolása és meggyilkolása végett, majd 1994-ben kivégezték Illinois államban.

Judith Mawson, a zöld folyó gyilkosa fantázianévvel elhíresült sorozatgyilkos felesége: Judith 1985-ben hozzáment Gary Ridgway-hez és 2002-ben a rendőrségtől tudta meg, hogy a férfi ekkor már házas volt, és hogy ő Amerika egyik legtermékenyebb sorozatgyilkosának felesége. A férfi ugyanis az ezt megelőző 13 évben összesen 49 emberrel végzett. Judith a tárgyalás utolsó pillanatáig kitartott amellett az álláspontja mellett, hogy nem tudott férje másik életéről és, hogy ő egy tökéletes férjet ismert meg Gary személyében. Igaz, nem értett néhány dolgot az évek során, de ő vakon hitt kedvesének, akkor is, amikor az azt mondta neki, hogy azért kellett a szőnyeget egyik napról a másikra lecserélni, mert azt a gyerekek tönkretették. Amikor a rendőrség letartóztatta, az igazi nevén Ridgway-t 49 prostituált meggyilkolásának vádjával, a meglepődött feleség még mindig nem akarta elhinni, hogy ezt a férje tette. A férje azt állította, csak azért tartóztatták le, mert hasonlít valakire. Végül Ridgway bevallotta az összes gyilkosságot, jelenleg pedig negyvenkilencszeres életfogytiglani börtönbüntetését tölti Washingtonban.

1 thought on “5 nő, aki nem tudta, hogy sorozatgyilkoshoz ment férjhez

Comments are closed.