32 éves Emma Stone – filmes beszámoló a tündöklő színésznőről

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

A mai napon ünnepli a 32. születésnapját a gyönyörű amerikai színésznő, Emma Stone. 1988. november 6-án született Arizona-ban. A kezdetekkor televíziós sorozatokban mutatta meg tehetségét, majd későbbiekben a filmek világában jeleskedett. Leghíresebb szerepét különböző filmdíjakkal jutalmazták, mint például a ’Legjobb női főszereplő’-ért járó Oscar-díj 2017-ben. Golden Globe-díjban részesült ’Legjobb színésznő – komédia és musical’ kategóriában 2016-ban, valamint a BAFTA-díjat is elnyerte, így 2017-ben a ’Legjobb női főszereplő’-nek tekinthető. 

Ezeket a díjakat a Kaliforniai álom c. musicalben nyújtott zseniális alakításának köszönheti. Jelen helyzetben úszik a boldogságban szerelmével, Dave McCary-val, ugyanis a színésznő gyermeket vár. Születésnapjára való tekintettel 4 filmet hoztam el Nektek, melyekben Emma Stone tündökölt. Az áttekintésben cikkem spoiler-t tartalmazhat.

  1. Könnyű Nőcske – Easy A

Mire sem vágyna jobban egy átlagos tinédzser, minthogy a gimnázium sztárja legyen. Emma Stone által alakított Olive pontosan megfelel ezeknek a leírásoknak. Ám iskolai szürke egér státuszát egy hazugságot felhasználva villámgyorsan lecserélte. Szájhagyomány útján terjedt a pletyka, miszerint Olive szexuális szolgáltatásban részesíti azokat a srácokat, akik még nem tapasztaltak hasonlókat egy nővel. Úgy érezte, olyan népszerűségre tehet szert, ami imázsát az egekbe repítheti, ebből kifolyólag kirívó öltözködésével fokozta a kedélyeket. Előbb-utóbb viszont minden kiderül, -ez alól Ő sem volt kivétel- ezért később azon kellett dolgoznia, hogy tisztára mossa nevét. Szórakoztató tinivígjáték, melyben Olive története tanulságos lehet a diáklányok számára. Ez a film biztosan elnyerte célközönségét, engem legalább is biztosan. Más ismert színészek és színésznők bizonyítottak a történetben, mint Amanda Bynes (Micsoda srác ez a lány), Penn Badgley (A pletykafészek), vagy Lisa Kudrow (Jóbarátok).

  1. A csodálatos pókember – The Amazing Spider-Man

Egy szuperhős jobbján nő nélkül nem is lehet igazán hősként jeleskedni. Tobey Maguire (A nagy Gatsby) és Kristen Dunst (Hajrá csajok!) fiatalabb párosát Andrew Garfield (A fegyvertelen katona) és Emma Stone testesítette meg. Nem csodálom, hogy ilyen jól szemléltették a szerelmeseket, hiszen 2011 és 2015 között egy párt alkottak a való életben. A zárkózott középiskolás Peter Parker kiskorában magára maradt, ezért bácsikája, Ben (Martin Sheen, A tégla) nevelte fel. Parkert egyre inkább foglalkoztatja ki ő, és honnan származik. Tanácstalanság függvényében úgy érzi, egyedül szerelmébe, a gyönyörű Gwen-be vetett bizalmába talál megnyugvást. A cselekmény végén az alapsztoritól nem eltérve Pókember ismét egy gyík megküzdésével találja szemben magát. Marvel-képregényhez illően Stan Lee-t is láthatjuk a képernyőn. Halkan jegyzem meg, Garfield-ot szívesen néztem volna még, de A fegyvertelen katona c. filmben még jobban elnyerte tetszésem.

  1. Őrült, dilis, szerelem – Crazy, Stupid, Love

Nos, ez az a film, amit minden dilisnek ajánlok. Hihetetlenül jó színészek, szórakoztató cselekmény, szenvedélyes romantika. Ha valamit meg akartok nézni otthon este egy hosszú nap után, ez a film legyen az! Felborul a családi harmónia Cal (Steve Carell, 40 éves szűz) életében, mikor szembesült azzal, miszerint felesége, Emily (Julianne Moore, Megmaradt Alice-nek) megcsalta, és el akarja hagyni őt. Szerencsétlen Cal kijött a randizás gyakorlatából, ezért egy bárban megismert szoknyapecér, Jacob (Ryan Gosling, Szerelmünk lapjai) segítségére hagyatkozik, hogy újjáélessze magában a macsót. A vad életben Cal nem találta meg a helyét, ugyanakkor Jacob is szerelmes lett egy különleges lányba, így útjaik különváltak. Azonban ki más bűvölte volna el a filmben Gosling-ot, ha nem Emma Stone. A filmben Cal lányát, Hannah-t alakítja, akinek szerelmi élete forrófejűvé teszi apját. Ennek köszönhetően keletkezett egy gubanc a történet szálaiban, de nyugalom, lesz még ilyen bőven. Bébiszitter + Cal + Cal 13 éves fia szerelmi háromszög bonyodalmak, mi egymás. A filmben olyan felkapott színésznők láthatóak, mint Joey King (A csókfülke) és Analeigh Tipton (Lucy). Humoros vígjáték, amitől a könnyek is előjöhetnek nevetés közben. És Gosling miatt is megéri belenézni. Imádom, imádtam (nemcsak Gosling-ot, a filmet is).

  1. Kaliforniai álom – La La Land

Személyes kedvencemet Emma Stone-tól a lista végére hagytam. Csak nem, Ryan Gosling és Emma Stone újra rózsaszínfelhős párként andalognak a filmvásznon? És nem is akárhogyan. Nemcsak ők lettek szerelmesek egymásba, de én is beléjük. Stone a sztoriban Mia bőrébe bújt LA-ben, egy fiatal, céltudatos lány, színésznői vágyálmakkal. A történet során megismerkedik egy bár (mert Gosling mindig egy bárban van, ugye) jazz zongoristájával, Sebastian-nal, aki szintén az álmait kergeti. Ebben nincsen semmi meglepő. Az ambiciózus szerelmesek a karrierista személyjegyeket azonosan képviselik, így a hollywoodi karrier lesz a film középpontjában. Persze ezt játékosan ábrázolják, rengeteg tánccal és zenével, hiszen musical-ről beszélünk. Viszont néha áldozatot kell hozni álmainkért, amelyet mindketten megsínylenek. Nem csodálkozom a sok díj elnyerésén, hiszen ritkán volt olyan, hogy a film nézése közben ne rázott volna ki a hideg. Bájos képsorok, kacagó párbeszédek, megható jelenetek. Mindemellett a zenék is magával ragadnak, és a táncos etűdök is elvarázsolnak. Hogy még jobban fokozzam az érdeklődést, fontos megemlítenem, miszerint a híres énekes, John Legend (az All of Me c. dal előadója) is szerepet kapott a filmben. Ettől csak még izgibb lehet a film, vagy nem?

EZT OLVASTAD MÁR?  Ez történt idén: január

Képek forrása: We heart it 

1 thought on “32 éves Emma Stone – filmes beszámoló a tündöklő színésznőről

Comments are closed.