3 hétvége 3 felejthetetlen gamer bajnokság – Az online játékok pozitív hatásai

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
1
+1
+1
+1
+1

A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának Hallgatói Önkormányzati tagjai, név szerint Konecsny Bence, Kelemen Rajmund és Pongrácz Ádám „atya˝ jóvoltából megrendezésre kerül egy nagyon jó hangulatú és kialakítású online megmérettetés, mindazoknak, akik érdeklődnek a lövöldözős, MOBA és autós játékok iránt. Csapj a lovak közé, ragadd meg a klaviatúrát, legyen a te csapatod a győztes! A bajnokság mérkőzései streamelve is lesznek a https://www.twitch.tv/theqibercrew csatornán.

Bővebb információk és részletek az esemény oldalán:

https://www.facebook.com/events/402007107645511/?event_time_id=402007107645511

Rocket League Bajnokság – 2020. november 21. Szombat 14:00

  • Kétfős csapatok versenyeznek random sorsolással
  • Jelentkezési határidő aznap 12:00
  • 14:00-kor kezdődnek a mérkőzések

Akciódús sportjáték, amely a futball és az autóversenyzés egyedi keverékét kínálja a játékosok számára, ugyanis akrobatikus ugratásokra képes szuperjárgányokat irányítva kell egy hatalmas labdára hasonlító játékszert az ellenfél kapujába juttatnunk. A Rocket League fejlesztése 2013-ban kezdődött meg, a megjelenés után a játék abszolút sikert ért el, kritikai és kereskedelmi szempontból egyaránt.

Counter- Strike GO Bajnokság – 2020. november 28. Szombat

  • Ötfős csapatok versenyeznek random sorsolással
  • Jelentkezési határidő aznap 08.00
  • Start: 10:00

1999-ben a Counter-Strike a Half-Life egy módjaként jelent meg. Ahogy a Counter-Strike bétából teljes kiadásúvá fejlődött, finomította azt a klasszikus játékmenetet, amely a versengő lövöldözős játékok meghatározójává vált. Játékmenetét tekintve kompetitív jellegű. A sorozat többi tagjaihoz hasonlóan a játékban két csapat méri össze az erejét, a terroristák (T-k) és a terrorelhárítók (CT-k). A Counter-Strike klasszikus bombalerakós és túszos játékmódja mellett más játékmódok is játszhatóak: Fegyververseny, Demolition, Deathmatch, Veszélyzóna, Szárnysegéd és Repülő Felderítő.

 

League of Legends Bajnokság – 2020. december 5. Szombat

  • Ötfős csapatok versenyeznek random sorsolással
  • Jelentkezési határidő aznap 08:00
  • Start: 10:00

A játékos regisztráció után az úgynevezett láthatatlan “Idéző” szerepébe bújik, aki egy egyedülálló mágikus képességekkel rendelkező hőst tud irányítani, akinek célja, hogy csapattársai segítségével legyőzze az ellenfél csapatot. A két különböző pályán a játékosok két egyenlő, 3 illetve 5 fős csapatokra oszlanak, mindenki egy általa vagy véletlenszerűen választott hőst irányítva. A hősök a játék során folyamatosan tapasztalatot és aranyat gyűjtenek, ellenséges lények (hősök és minionok) illetve semleges szörnyetegek legyilkolásával, valamint tornyok és inhibitorok lerombolásával. Az aranyból különféle tárgyakat vehetnek, amelyek fokozzák a hatékonyságukat, képességeik erejét, vagy éppen védelmet adnak. Első szinten kezdenek és a 18. szintig fejlődhetnek minden játék alkalmával, míg az Idézői szint, folyamatosan növekszik.

Rengeteg kutatás foglalkozik azzal, hogy a számítógépes játékok milyen hatással vannak az emberre, emberi szervezetre. Számos kutatás támasztja alá, hogy a különböző akciójátékok javítják a koncentráció képességét, valamint a rövidtávú memóriát, így előfordul, hogy a játékosok a munkájuk során jobban képesek figyelmük fókuszálására és megosztására, valamint könnyebben tudnak váltani a különböző feladatok között. Egy virtuális karakter irányítása egy szintén virtuális térben hasonlóan pozitív hatást gyakorolhatnak a diákok képességeire. Habár sokéves tapasztalat után pofonegyszerűnek tűnhet, a billentyűzettel, egérrel, vagy akár kontrollerrel való mozgatás rendkívül összetett feladat, amely csak az összes funkció pontos használatával eredményes. Számos kezdeményezés és mára már széles körben elterjedt alkalmazás bizonyítja, hogy egy alapfokú nyelvtudást könnyedén el lehet sajátítani a számítógépes játékok segítségével. A népszerű szókereső és a szintén felkapott szókincsfejlesztő játékokat egyre több pedagógus ajánlja és alkalmazza otthoni gyakorlásra, kissé kreatívabbá és modernebbé téve ezzel a szódolgozatokra történő készülést is.