21 éve ért véget a Szomszédok

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
1
+1
+1
+1
+1

A legendás sorozat immáron 21 éve ért véget, s ugyan 1999. december 30-a már egészen rég volt, azonban azóta felnőtt egy generáció, akinek emlékezetében még mindig ott van a Szomszédok című magyar sorozat. Ha másképpen nem is, akkor a kiváló színészi gárda tagjainak köszönhetően felötlik egy-egy jelenet vagy esetleg karakter a közkedvelt sorozatból.

Taki bácsi, Lenke néni, Vágási Feri és még oly sokan mások… Nektek is ismerős valaki? A sorozatot 1987-től 1999-ig vetítették, de természetesen azóta számtalanszor ismételték, és a híressé vált karaktereket azóta az ifjabbak mémekből is ismerhetik. A panellakásban élő családok, ismerősök, rokonok történetei, a hétköznapi gondjaikból megelevenedő történetek tömegeket ültettek a képernyők elé. 

Olyan színészek játszottak a Szomszédokban, mint Zenthe Ferenc, Kulka János, Nemcsák Károly vagy Ábel Anita (s még folytathatnánk a felsorolást). De akár gondolhatunk Komlós Jucira is, aki a sorozat Lenke nénijeként tűnt fel a családok nappalijában, a linken szereplő cikkből pedig az is kiderül, hogy a Szomszédok után már nem vállalt színészi szerepet a pályafutása során. Sajnos Komlós művésznő 2011-ben elhunyt.

Kulka János szintén művésze a sorozatnak és mai napig aktív színészi életet él. Kulka János egy betegsége után az Árvácskában tért vissza a színpadra, mely legtöbbször a Trafóban volt látható a Dollár Papa Gyermekei társulattól. Ismerhetjük őt filmekből, sőt a színházi világból is.

A teleregény ismert színésze Nemcsák Károly is, aki Jászai-Mari díjas művésze országunknak, s számtalan színházi szerepben, filmszerepben feltűnt a pályafutása során.

Ti néztétek a sorozatot? Ha igen, van kedvenc karakteretek vagy epizódotok, netán jelenetetek? Írjátok meg nekünk, vagy akár küldjétek el kedvenc mémjeiteket, hogy együtt derüljünk rajtuk a későbbiekben.