paks_diosgyor_merkozes_sport_pecsi_egyetemistak_magazinja

Tovább folytatódik a nyeretlenségi sorozat: 2-1 re nyert a Paks a Diósgyőr otthonában

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Az OTP Bank liga 6. fordulójában A Miskolci DVTK Stadionban fogadta a Diósgyőr a Paksot.

A DVTK a fordulót megelőzően kikapott a Zalaegerszegtől, és az utóbbi 5 bajnoki mérkőzéséből csak egyszer tudott nyerni hazai pályán, a Mezőkövesd ellen, így Feczkó Tamás (a Diósgyőr vezetőedzője) csapatától elvárás volt a győzelem. Az edzőváltáson átesett Paks, Bognár György érkezésével jobb formába lendült és a legutóbbi mérkőzésükön kiütéses (4-0) győzelmet arattak az MTK ellen.

Az első negyedórában a DVTK volt kezdeményezőbb a támadásokban, azonban pontatlan passzok miatt nem tudott érdemben gólhelyzetet kialakítani a miskolci csapat. Ezt próbálta kihasználni a Paks és gyors kontra támadásokkal igyekezett gólhelyzetet kialakítani, azonban ezeket hatástalanította a miskolci védelem.

paks_diosgyor_pecsi_egyetemistak_magazinjaA 21. perctől egy diósgyőri veszélyesnek tűnő támadást követően, megélénkült a Paks játéka, több veszélyes lehetőséget alakítottak ki. Ekkor a diósgyőri szurkolótábor nem tetszését kifejezve elkezdte skandálni az „Ébresztő! Ébresztő!” rigmust. A 34. percben paksi beadás után a teljesen üresen maradt Hanh János szerzett egy gólt, azonban les miatt érvénytelenítették a találatot. Ezután következett a mérkőzés egyik legnagyobb gólszerzési lehetősége, amely a paksi kapu előtt adódott. Szögletrúgás után Sajbán Máté (Paks) próbált felszabadítani, ám a felszabadító rúgást belebombázta a diósgyőri Hysen Memollába, és a visszapattanó labda eltalálta a felső kapufát és a paksiak kapusának, Hegedűs Lajosnak kellett védenie.

A félidő legvégén megszületett az első vendég gól. Böde Dániel készített elő egy beadást Szabó Jánosnak, aki laposan középre adta, és Windecker József 5 méterről a kapuba talált. 0-1. A játékvezető ezután lefújta az első félidőt.

A második félidő elején hengerelt a Diósgyőr melynek meg is lett az eredménye. A 46. percben szabadrúgást kapott a miskolci csapat, és Molnár Gábor egy mesteri csavart lövéssel mattolta a paksiak hálóőrét 18 méterről, ezzel 1-1-re módosult az állás. Ezt követően folyamatosan nyomás alá helyezték a paksi együttest, gyakorlatilag beszorították a saját térfelükre, megpróbáltak mihamarabb vezetést szerezni, és ezzel eldönteni a találkozót. A gólszerző Molnár pedig nagy lelkesedéssel támadott le, és alakított ki helyzeteket, azonban ezek nem találtak kaput.

A félidő második felében nagyjából kiegyenlítődtek az erőviszonyok, mindkét csapatnál voltak lehetőségek, és a játék irama is jó volt. Mindkét csapat kontra támadásokkal operált, és alakítottak ki helyzeteket.

EZT OLVASTAD MÁR?  Forma 1-ből börtönbe, Világsztár focisták bohém életmóddal, A kosárlabda leghíresebb tömegverekedése- Balhés sportolók történetei

A mérkőzés végén a Diósgyőr újra nyomást próbált gyakorolni a Paksra, beszorították a Tolna megyeieket a kapujuk elé, azonban a hosszabbításban jött a dráma. A túlságosan kinyílt Diósgyőr  elvesztette a labdát a paksiak térfelén és ebből indult egy 3 a 2 elleni kontratámadás, melynek végén Haraszti Zsolt lőtte bele a labdát a miskolciak kapusába, Antal Botondba. Szögletrúgás következett, majd a csereként beállt Szakály Dénes senki által nem zavarva fejelhette be a labdát a miskolci kapuba. 1-2. Ezután a hátralévő időben a Diósgyőrnek nem sikerült támadást felépítenie és Bogár Gergő játékvezető lefújta a mérkőzést.

A mérkőzés után a DVTK játékosai szokás szerint kimentek a szurkolók elé megköszönni a szurkolást, azonban a folyamatos vereségek miatt a csalódott szurkolók válogatott szidalmakat szórtak a játékosok felé, egyes szurkolók követelték, hogy vegyék le a mezt, mert nem méltóak annak viselésére

A vereség után a hazaiak vezetőedzője, így nyilatkozott:

Feczkó Tamás: „Az első félidőben keveset birtokoltuk a labdát az ellenfél térfelén, sokszor egyérintővel próbáltak játszani a támadók, vagy fölösleges cselekbe bonyolódtak, ezért kevés lehetőséget tudtunk kialakítani. (…) A szünetben pontosítottuk a mozgásokat, megbeszéltük, hogy melyik üres területeket  kell bejátszani. Ezek után jól jöttünk ki a második félidőre, több helyzetet alakítottunk ki, a mérkőzés ezen periódusában el kellett volna dönteni a találkozót. Az utolsó másodpercig mentünk előre a győzelemért, de most olyan napokat élünk, hogy a kapufáról kifelé pattan a labda. Ez biztos azért van, mert még többet kell tennünk a sikerért.”- forrás: dvtk.hu

A Paks vezetőedzője, így látta a mérkőzést:

Bognár György: „Ma is jó felfogásban, azonban gyengébb minőségben játszottunk mint legutóbb, de az eredmény kompenzálja ezt. Időnként előjöttek a régi beidegződések, a labda felé védekezés nem működött kifogástalanul, mert hátráltak a játékosok.”- forrás: dvtk.hu

A következő fordulóban a Diósgyőr a Budafok otthonában próbálhat meg javítani, a Paks pedig a Zalaegerszeg ellen folytathatja győzelmi sorozatát.