15 dolog a nyári bakancslistádra

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Most, hogy végre letudtuk a vizsgákat, itt az ideje kicsit ráhangolódni a nyárra. Nekem ebben a legjobban az segít, ha olyan dolgokat csinálok, amit amúgy csak nyáron tennék meg. Minden évszaknak megvan a maga varázsa és menete, a mi dolgunk csak az, hogy kihasználjuk a lehetőségeket.

Ebben az írásomban összegyűjtöttem nektek pár dolgot, ami nekem kifejezetten segít ráhangolódni a nyárra, és amiket szinte mindig megcsinálok ebben a 2,5 hónapban. Nem igazán szeretek egy helyben ülni, ezért próbálom kihozni a maximumot ebből a tanulásmentes időszakból. Azt tanácsolom nektek is, hogy a nyaratok ne úgy teljen el, hogy a végén azt mondjátok “bárcsak lenne még erre időm, úgy megtettem volna”, hanem tegyétek magatokévá ezeket a pillanatokat! Ha érdekel, milyen lehetőségek rejtőznek a nyárban, akkor olvassátok el a bakancslistámat, és próbáljatok meg a legtöbb ponton átmenni.

1. Biciklitúra

Miután letudtam a legnehezebb vizsgám, első gondolatom az volt, hogy végre biciklizhetek. Számomra a legszabadabb érzés a világon, amikor csak tekerek a városban, legyen az este későn vagy fényes nappal, egyedül vagy barátokkal. Igen, jól olvastad, én késő este is képes vagyok biciklizni egyet a városban. Próbáld ki, nem tudsz majd leszállni róla!

2. Úszni egy közeli tóban

Nyáron ugyebár a hőség a jellemző, erre pedig csak egy orvosság létezik, a víz. A városom közelében található egy kristálytiszta tó, ahova mindig elkocsikázunk és fürdünk egy nagyot. A kutyámat is magunkkal szoktuk vinni, így még emlékezetesebb ez a pillanat számunkra. Tiszta nyár!

3. Kézműveskedés

Ilyenkor nyáron azt érezzük, hogy miénk a világ összes ideje. Ezt az időt próbáljuk meg hasznosan eltölteni, mondjuk úgy, hogy kézműveskedünk. Fogj egy ecsetet, és fess a természetben egy szép tájképet, alkoss maradandót! Én idén hímzéssel próbálkozom, és őszintén nagyon élvezem a dolgot.

4. Sütögetés a családdal/barátokkal

Nyáron a legalapvetőbb dolog egy jó grillezés a családdal és a barátokkal. Talán ezek a sütögetések hozzák ki belőlem a legjobban a nyár érzését. Ha pedig fokozni szeretnénk a hangulatot, akkor fogjunk egy hideg koktélt és tegyünk be egy nyári lejátszási listát.

5. Napfelkeltét nézni

A naplemente se rossz, de egy hajnali ébredés a napfelkeltével, hát az feltölt minket egész napra. A színei elvarázsolnak, és a hangok, amik hozzá párosulnak (madárcsicsergés) leírhatatlanok ott és abban a pillanatban. Ébredj együtt a nappal!

6. Vakációzás

Tudom, hogy a legtöbb ember nyáron is dolgozik, a diákok többsége nyári munkát vállal, de hagyjunk időt a pihenésre is. Külföldön és belföldön egyaránt találunk szép helyeket, vízpartot, ahova érdemes ellátogatni pár napra, akár 1-2 hétre. Mindig mondd magadnak, “megérdemlem”, mert ez így is van!

Nyári bakancslista-3 kép

7. Olvasni, olvasni, olvasni!

Mint azt már fentebb is írtam, próbáljuk meg hasznosan eltölteni a szabadidőnket ebben a melegben. Ne a telefonunkat nyomkodjuk, hanem fogjunk egy jó könyvet – akár többet -, és olvassunk egyet a szabadban.

8. Nyári ételeket készíteni

Nyáron a hideg ételek esnek a legjobban, úgyhogy itt az ideje kísérletezni az ízekkel. Készítsünk egy finom gyümölcslevest szezonális gyümölcsökből, vagy süssünk egy finom pavlovát (receptért kattints!), ami a legjobb desszert lehet ebben a melegben. Illetve, ha mégis melegre vágysz, grillezz zöldségeket, sajtot, húsokat a kertben.

9. Hullócsillag nézés a kertben

Minden év augusztusában csillaghullás várható esténként az égen, ez pedig most sem lesz másképp. Csak feküdj ki a pároddal vagy a barátaiddal a szabadba, és szemléld az eget. Ha pedig látsz hullócsillagot, ne felejts el kívánni!

10. Bulizni a barátokkal

Ugyan a nevesebb fesztiválok idén elmaradnak, de attól függetlenül a buli megy tovább. Siófokon vagy a környékén pedig biztosan találsz kedvedre való szórakozóhelyet.

Nyári bakancslista-4kép

11. Nyári playlistet rongyosra hallgatni

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem a nyári zenék nagyon rá tudnak hangolni a jó időre. A Spotify-on számos playlist között lehet válogatni, ahol már előre össze vannak készítve a jobbnál jobb dalok.

12. Fagylaltozni ott, ahol csak lehet

Nálam bevett szokás, hogy ahova csak megyek, mindenhol ellátogatok a helyi fagylaltozóba. Én ezzel a szokásommal édesítem meg a nyaram…

13. Esti séta a városban

Na igen, egy melegebb nyári estén olyan kellemeset lehet sétálni. Próbáld meg te is beiktatni néha, ugyanis nem csak a kondidnak, de a lelkednek is jót tesz.

14. Piknikezni a szabadban

Már volt egy olyan pont, hogy készítsünk nyári ételeket, amelyeket érdemes inkább a szabadban elfogyasztani. Tekerj ki egy közeli rétre, teríts ki egy pokrócot, és csak élvezd az általad készített finomságokat.

Nyári bakancslista-5kép

15. Filmmaratont tartani

Vannak olyan napok, amikor csak otthon szeretnénk feküdni és pihenni. Ilyenkor nézzünk körül nyugodtan a Netflixen, és tartsunk egy filmmaratont! Nekem biztosan a listámon szerepelnek a Harry Potter filmek és az összes Disney mese.

+1 lépj ki a komfortzónádból!

Nyár elején mindig azon töröm a fejem, hogy milyen új dologba kezdhetnék bele. A hímzésen túl mást is szerettem volna csinálni, ezért is jelentkeztem seniornak a gólyatáborba, illetve önkéntesnek a foci EB-re. Én azt tudnám tanácsolni így az utolsó pontban, hogy igenis lépj ki a komfortzónádból, akár utazgass vagy bulizz, de fontos, hogy közben élvezd is, amit csinálsz!

Remélem, néhány pontot ti is kipróbáltok a listámról, vagy legalábbis készítetek egy sajátot, a személyiségetekhez illőt. Mindenkinek szép nyarat kíván

1 thought on “15 dolog a nyári bakancslistádra

Comments are closed.