11 talk show, amivel a karantén alatt is szinten tarthatod az angoltudásod

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Egy talk show kiváló lehetőséget jelent egy új nyelv elsajátítására. Nem csupán a szókincsünket tudjuk bővíteni, de betekintést nyerhetünk a mindennapi nyelvhasználatba, helyes kiejtésbe, szlengbe, amellett, hogy közben szórakozhatunk és ki is kapcsolódhatunk. A teljesség igénye nélkül következzen 11 talk show, melyekkel a karantén alatt is szinten tarthatod az angoltudásod.

The Tonight Show Starring Jimmy Fallon

Jimmy Fallon, színész és humorista, a világ legismertebb színészeit, zenészeit, hírességeit látja vendégül. Némi beszélgetés után különböző játékokba, kvízekbe vonja be őket, ahol nem csak a résztvevők, de a nézők is rendkívül jól szórakozhatnak. Ezeknek a játékoknak hála láthattuk már Chris Hemsworth-t vízi csatázni, Margot Robbiet „llama shoet” kiabálni, vagy Millie Bobby Brownt a Stranger things első évadáról rappelni.

           

Ellen: The Ellen DeGeneres Show

A 2003 óta futó talk showban Ellen DeGeneres műsorvezető beszélgetés mellett érdekes játékokon keresztül ás mélyebbre vendégei magánéletében, természetesen csak diszkrét mértékben. Világsztárok mellett meginvitált már érdekes történetű, az interneten felkapott, trenddé vált átlagembereket is. Ellen játékai akkora sikert arattak, hogy több már telefonos verzióban ingyen is elérhető.

Jimmy Kimmel

Jimmy Kimmel, hasonlóan a korábban említettekhez, mindenki által ismert hírességeket faggat nem mindenki által ismert témákról, fantasztikus humorral és egyedi stílussal vegyítve. A műsor különleges eleme a Celebrities Read Mean Tweets, ahol a sokak által piedesztálra emelt emberek nekik szánt, sértő üzenetekre reagálnak, visszafogottan és bölcsen, így támogatva a bullying áldozatává váló fiatalabb generációkat.

The Late Late Show with James Corden

Az 1995 óta futó The Late Late Show műsorvezetését 2015-ben vette át a Carpool Karaoke-ból is ismert James Corden. Az Egyesült Államokban sugárzott talk showban főleg napjaink legnépszerűbb zenészei, színészei, közéleti személyiségei fordulnak meg. Aktualitások megbeszélése mellett minden vendég részt vesz különböző játékokban. Ilyen például a nagy sikernek örvendő Spill Your Guts or Fill Your Guts, ahol a vendég és a műsorvezető is egy nagy, forgó, visszataszító dolgokat tartalmazó körasztal két oldalára ülnek, egymásnak bizalmas, személyes kérdéseket tesznek fel, melyekre elég kínos válaszokat várnak. Ha valaki nem válaszol, a másik által kiválasztott ételt vagy italt kell elfogyasztania. Így láthattuk már Gordon Ramseyt csípős szószban marinált bika herét, Justin Biebert hangyapudingot és skorpiót enni, és Kendall Jennert lazac smoothiet inni.

The Late Show with Stephen Colbert és Late Night with Conan O’Brien

Az előzőekhez képest Stephen Colbert és Conan O’Brien kicsit komolyabb hangvételű témákat is boncolgat, a közélet mellett gyakorta szóba kerülnek politikai vonatkozások is, de ez közel sem jelenti, hogy le kéne mondanunk a könnyed humorról. A két sorozat valamivel több beszélgetést és kevesebb játékot tartalmaz, ami kifejezetten előnyös nyelvtanulás, és a nagyvilággal való ismerkedés szempontjából. A talk showk az interjúkon túl gyakorta tartalmaznak riportokat, híradó szerű vicces bevágásokat.

EZT OLVASTAD MÁR?  Sorozatajánló: 13 okom volt és a gimnáziumi éveink

The Late Show with Stephen Colbert :

Late Night with Conan O’Brien :

The Shop – A fodrásznál megdumáljuk

Az HBO 2018-ban debütáló talk showjának színtere egy klasszikus borbélyüzlet. A műsor kitalálója és vezetője az NBA szupersztár LeBron James és az amerikai üzletember, Maverick Carter. LeBron gyermekkori élményeiből származik a sorozat helyszínének ötlete, ugyanis kiskorában a fodrászszalonokban sokat hallgatta, ahogy a felnőttek kivesézték az éppen aktuális történéseket. Ezt a szituációt szerette volna átemelni a TV képernyőkre, elvégre hol lehetne szabadabban megtárgyalni a mindennapok eseményeit, a pletykákat és a híreket, ha nem egy ilyen szaküzletben. A műsorban szóba kerül sport, politika, üzlet és persze minden, amiről éppen beszélnek az emberek.

The Grand Tour és Top Gear

Az autóversenyek, a járművek és az angol humor szerelmeseinek kitűnő választás mindkét említett sorozat. A műsorvezetők a műfaj legendái, Jeremy Clarkson, Richard Hammond és James May. A Top Gear 2002-es indulása óta több műsorvezető váltáson is átesett már, többek között Matt LeBlanc, a Jóbarátok Joey-ja is ragadott már kormányt és mikrofont is a műsor keretei között. Különböző kategóriákban ismerhetünk meg járműveket, luxus versenyautóktól a megengedhető árú családi négykerekűekig, miközben Nagy-Britannia és a világ szebbnél szebb és érdekesebbnél érdekesebb területeit mutatják be nekünk.

The Grand Tour :

Top Gear :

David Letterman: A következő vendégemet nem kell bemutatni

A Netflix 2018 óta futó sorozatában David Letterman humorista beszélget olyan híres közéleti személyiségekkel, mint Drake, Lizzo, Robert Downey Jr. és még hosszan sorolhatnánk. A show humorának központi eleme, a műsorvezető magával ragadó személyisége mellett, a generációs különbség a vendégek és a vendéglátó között. Betekintést nyerhetünk a meghívott hírességek, celebek mindennapjaiba, miközben aktuális projektekről, közéletről, a legfontosabb hírekről beszélgetnek.


The View

Az immáron 24 évadot megélő, többszörös Emmy-díjas The Viewt 1997-ben álmodta képernyőre Barbara Walters, újságírónő. A talk shownak már 22 társműsorvezetője volt, ügyvédek, komikusok, színésznők, többek között Whoopi Goldberg, és Joy Behar. Minden részben a műsor 4 állandó résztvevője, és egy-két vendég beszéli meg az aktualitásokat, legyen szó politikáról vagy közéletről.

John Oliver-show az elmúlt hét híreiről

Az HBO 7 évadot megért talk showjában John Oliver, színész és humorista hozza el a nézőknek az adott hét legérdekesebb politikai, gazdasági és közéleti híreit, persze kendőzetlenül kommentelve és kifigurázva azokat. A műsorban érezhető némi átmenet a stand up comedy műfajba, így tökéletes választás azoknak, akik nincsenek oda a kétirányú, párbeszéd jellegű beszélgetésekért, inkább kedvelik az önálló előadói vonalat, amely távolabb áll a klasszikus értelemben vett talk showktól.