10 millió fa – Faültetés a Jubileumi Ligetben!

Mi a véleményed?
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

Media Iurisszal a jövőért!

A PTE Zöld Egyetem Program keretében 2019. November 14-én 85 db fát ültettek el Pécsen, a Tüskésréten kialakított Tudásligetben. Az Ökováros-Ökorégió Alapítvány a BIOKOM Nkft-vel együttműködve már 8 éve szervezi a városi faültetési programot. A közösségi faültetés 10 órakor vette kezdetét, egyetemi munkatársak és polgárok részvételével. Az esemény kapcsolódik az „Élet Fája”, pécsi közösségi faültetési programhoz, melynek keretében 2022 fa elültetésére kerül sor a városban, illetve a „10 millió Fa” nevű kezdeményezéshez is, melynek célja  tízmillió fa minél előbbi elültetése hazánkban. 

 A rendezvényt Kulcsár Tünde, a PTE Zöld Egyetem Műszaki Szolgáltatási Igazgatóság ügyvivő szakértője és Horváth Barnabás a ,,10 millió Fa” egyik pécsi képviselője nyitotta meg. 

Horváth Barnabás beszédében a szervezet ambícióiról mesélt a jelenlévőknek, melyben hangsúlyozta, hogy akár plusz egy fa elültetése is mennyire fontos mai Világunk számára, hiszen a fáknak köszönhetően friss ökoszisztéma keletkezik. 

A Media Iurisszal a közösségi faültetésre tartott még dr. Pánovics Attila, a PTE ÁJK oktatója, Kunné Vecsési Krisztina, a kar marketing koordinátora és Szabó Szilárd informatikai koordinátor.

A Tudásliget több gyertyánfával és tölgyfával bővült az esemény végére. A fák szakszerű elültetéséhez BIOKOM Nkft. dolgozói segédkeztek.

Az ,,Élet Fája 2019” eseményről készült képek megtalálhatóak galériánkban.

Te mivel óvod környezetünket?

1 thought on “10 millió fa – Faültetés a Jubileumi Ligetben!

Comments are closed.